Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Viljamss sasniedz ceturtdaļfinālu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Viljamss sasniedz ceturtdaļfinālu
Marks Viljamss
Foto: Lauris Bērziņš

2011. gada pasaules čempionātā snūkerā noskaidrots pirmais ceturtdaļfinālists. Par to kļuvis divkārtējais pasaules čempions Marks Viljamss, kurš 2. kārtā ar rezultātu 13:4 pārliecinoši uzveica Džeimiju Koupu.

Marks Viljamss – Džeimijs Koups 13:4

Šajā duelī pusi darba Marks Viljamss bija paveicis jau pirmajā sesijā, kuru bija noslēdzis savā labā ar 7:1. Pastāvēja iespēja, ka mačs varētu noslēgties jau divu sesiju laikā. Džeimijs Koups gan vēlējās kliedēt šīs bažas un spēli atsāka ar 96 punktu sēriju un uzvarētu freimu. Tomēr pēc tam piecos freimos pēc kārtas pārāks bija Viljamss, turklāt divos no tiem iesitot arī century (106 un 109). Pēdējos divos freimos ar 74 un 72 punktus lieliem breikiem atzīmējās Koups un tomēr "izvilka" trešo sesiju.

Noslēdzošajā vakara sesijā tika izspēlēts viens freims, kurā Viljamss ar dažiem nelieliem breikiem nodrošināja nepieciešamo panākumu, kas viņam garantēja vietu ceturtdaļfinālā.

"Spēlēju labi, bet ne izcili. Džeimijs man atstāja ļoti daudz izdevību, labas pozīcijas sēriju uzsākšanai," spēli īsumā raksturoja Viljamss.

Taujāts par to, pret kuru spēlētāju (Marku Alenu vai Bariju Hokinsu) labprātāk spēlētu nākamajā kārtā, Viljamss atbildēja, ka tam neesot būtiskas nozīmes: "Man ir vienalga, pret kuru jāspēlē. Es jau nesacenšos ar pretiniekiem, es spēlēju ar bumbām, kas uz galda."

Džads Tramps – Martins Goulds [11:5]

Divu freimu atstatumā no pasaules čempionāta ceturtdaļfināla nonācis sezonas iepriekšējā reitinga turnīra "China Open" uzvarētājs Džads Tramps. Pēc iepriekšējā dienā izspēlētajiem astoņiem freimiem Tramps bija ieguvis divu freimu pārsvaru (5:3). Abi spēlētāji bija demonstrējuši labu spēli, tāpēc bija pamats cerēt uz tikpat interesantu turpinājumu.

Tramps un Goulds nepievīla – abi otrās sesijas pirmajā pusē uzvarēja pa diviem freimiem katrs, turklāt ar labām sērijām (Gouldam 76 un 72, Trampam 108 un 69).

Tomēr pēc pārtraukuma viss mainījās... 13. freima beigās Goulds nespēja ieraidīt lūzā pēdējo melno bumbu, kas būtu garantējusi viņam panākumu. Bumbu lūzā nogādāja Tramps, panāca pārspēli (respoted black) un tajā arī uzvarēja. No šīs neveiksmes Goulds tā arī neatguvās un zaudēja vēl trīs freimus, samazinot savas izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam.

Marks Alens – Barijs Hokinss [3:5]

Abi šī dueļa dalībnieki 1. kārtā bija izcīnījuši dramatiskas uzvaras 19 freimus ilgās cīņās. Turklāt Hokinsam iepriekšējā mačā izcīnītais panākums bija viņam pirmais pasaules čempionātos.

Piektdienas pēcpusdienas sesijā spēlētāji pārmaiņus izcīnīja panākumus un tā aizspēlējās līdz rezultātam 3:3. Pēcāk jau atkal priekšgalā tika Hokinss, 7. freimā atzīmējoties ar 71 punktu breiku. Tikai šoreiz Alenam neizdevās atbildēt ar to pašu un nākamajā partijā tomēr nācās piekāpties sāncensim ar 6-64.

Atlikušās divas sesijas Alens un Hokinss izspēlēs sestdien.

Greiems Dots – Alisters Kārters [8:8]

Šajā mačā divu sesiju laikā bijuši vairāki pavērsieni. Iesākumā ar 3:1 vadībā izvirzījās Kārters, taču Dots atbildēja ar četriem uzvarētiem freimiem pēc kārtas un sesiju pabeidza ar divu freimu pārsvaru – 5:3. Teju identiski tika izspēlēta otrās sesijas pirmā puse, jo arī tajā Kārters bija pārāks trijos no četriem freimiem un šāds sniegums ļāva viņam panākt izlīdzinājumu – 6:6.

Dotam gan neizdevās atkārtot pirmajā sesijā iespēto, tomēr uz Kārtera 112 un 115 punktu century viņš spēja atbildēt ar 70 un 64 punktu sērijām un sesiju pabeigt pie rezultāta 8:8.

Šī dueļa uzvarētājs tiks noskaidrots sestdienas pēcpusdienas sesijā.

2011. gada PČ snūkerā spēļu kalendārs (23. aprīlis)

LaiksSpēle StadijaSesija
12:00 Džads Tramps – Martins Goulds2. kārta3/3
12:00 Marks Alens – Barijs Hokinss2. kārta2/3
16:30 Greiems Dots – Alisters Kārters2. kārta3/3
16:30 Šons Mērfijs – Ronijs O'Salivans2. kārta1/3
21:00 Stīvens Hendrijs – Marks Selbijs2. kārta1/3
21:00 Marks Alens – Barijs Hokinss2. kārta3/3

     [+] [-]

, 2011-04-23 06:42, pirms 13 gadiem
Nav vinjam pretinieku, ja nu 1/2 Djons!
Taa tureet Mark! Tu ir labs!