Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Robertsons salauž O'Braiena pretestību

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Robertsons salauž O'Braiena pretestību
Nīls Robertsons

Šefīldā (Anglija) notiekošajā 2010. gada pasaules čempionātā snūkerā pirmo spēļu kārtu pārvarējis Nīls Robertsons. Pasaules ranga 9. vietā esošais austrālietis ar 10:5 apspēlēja Īrijas pārstāvi Fergalu O'Braienu.

Robertsons bija itin sekmīgi aizvadījis pirmo sesiju un izvirzījies vadībā ar 6:3. Tās laikā viņš bija iespējis četras sērijas virs 50 punktiem, un viena no tām bija 106 punktus liela.

Tomēr iegūtais triju freimu pārsvars vēl nebija uzvara. O'Braiens bija ļoti labi noskaņojies cīņas otrajam cēlienam un bija pārāks nākamās sesijas pirmajos divos freimos. Spēles temps gan bija palēns un turpinājumā vēl vairāk kritās. Pēc gandrīz 40 minūšu ilgas spēkošanās Robertsons ar pēdējo melno bumbu nodrošināja nepieciešamo pārsvaru 12. freimā, un liels bija austrālieša prieks par šo panākumu. Gaisā aiz sajūsmas tika vicināta dūre un izdvestas neartikulētas skaņas. Tobrīd Roberstons nemaz nenojauta, ka smagākais vēl tikai priekšā...

Vēl ilgstošāka cīņa izvērtās 13. freimā. Rezultāts vienā brīdī iestrēga pie 56:50 Robertsona labā. Sākās neatlaidīga, taktiska duelēšanās, un abiem spēlētājiem šajā aspektā veicās itin labi, arī Robertsonam, kurš parasti daudz labāk jūtas uzbrukumā. Tā nu abi spēlētāji apmainījās snūkeriem un labām atspēlēm, līdz pēc vairāk nekā stundas visbeidzot sekoja atrisinājums – rezultāts 70:70 un pārspēle ar melno bumbu. Lielu darbu tajā bija ieguldījis O'Braiens, kurš ar pēdējām trim krāsainajām bumbām izvilka šo neizšķirtu, taču t.s. snūkera papildlaikā viņu piemeklēja neveiksme jau pirmajā sitienā. Melnā bumba tika atstāta ideālā uzbrukuma pozīcijā, un Robertsons šo izdevību garām nepalaida. 8:5!

O'Braiens pēc 13. freimā piedzīvotās neveiksmes bija psiholoģiski salūzis. Turpretim Robertsons bija uz pacēluma viļņa un pēc pārtraukuma spēlē atgriezās ar 83 punktu sēriju, bet pēc tam ar 30 un 59 punktu breikiem nodrošināja sev vietu 2. kārtā, kur spēlēs pret Martinu Gouldu.

Šodien 1. kārtas maču uzsāka arī Stīvens Magvairs un Stīvens Lī. Pirmajos trijos freimos uzvarēja Magvairs, lai arī viņa sniegums vēl bija tālu no vēlamā. Liela daļa nopelnu bija uz Lī pleciem, kurš tā īsti vēl nebija iejuties spēlē. Viņš gandrīz uzdāvināja Magvairam arī ceturto freimu, taču pēdējam nepaveicās, un Lī ar melno bumbu ierakstīja pirmo panākumu savā rēķinā. Turpinājumā Lī atzīmējās ar 127 punktu breiku, tādējādi atkārtojot šobrīd labāko šī čempionāta sēriju [pirms tam identisku breiku bija iespējis Liangs Venbo – aut.] un samazinot rezultāta starpību līdz vienam freimam.

Sesijas otro daļu gan nedaudz veiksmīgāk aizvadīja Magvairs un pabeidza to savā labā ar 6:3.

     [+] [-]

, 2010-04-21 22:00, pirms 14 gadiem
Magvairs-Lī ''aizdomās turamo duelis''
Ebdons pašvaks šodien. No DOta redzam vidēju spēli, bet kopumnā labs snukers

  +1 [+] [-]

, 2010-04-21 22:08, pirms 14 gadiem
Robertsona un Braiena duelis 13. freimā bija lielisks!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-21 22:27, pirms 14 gadiem
Vakar beidzot sapratu sho speli

  +2 [+] [-]

, 2010-04-21 22:28, pirms 14 gadiem
biedza22 rakstīja: Vakar beidzot sapratu sho speli
ar to mēs tevi apsveicam

     [+] [-]

, 2010-04-22 10:17, pirms 14 gadiem
Jā, Robo vakar ilgi mocīja O'Braienu!