Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Alens atspēlējas un sakauj Stīvensu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Alens atspēlējas un sakauj Stīvensu
Marks Alens

Fantastisku uzvaru 2011. gada pasaules snūkera čempionāta 1. kārtā izcīnījis Marks Alens, mačā pret Metjū Stīvensu atspēlējoties no nelabvēlīga rezultāta 6:9 un beigās piespiežot sāncensi kapitulēt izšķirošajā freimā. Citos mačos panākumus izcīnīja Rorijs Makleods, Martins Goulds un Greiems Dots.

Rikijs Valdens – Rorijs Makleods 6:10

Otrdien lēnā spēles tempa dēļ netika pabeigta šī mača pirmā sesija; tika izspēlēti astoņi no paredzētajiem deviņiem freimiem. Maču spēlētāji atsāka pie rezultāta 4:4. Spēles ritējums gan krasi nemainījās, un spēlētāji ar aktīvām darbībām īpaši nesteidzās. Vidējais sitiena izdarīšanas laiks Valdenam bija 29 sekundes, Makleodam – 33. Tāpat kā mača pirmajā sesijā arī otrajā nozīmīgu sēriju nebija. Bet ar bumbu nogādāšanu lūzās labāk sekmējās Makleodam, kurš piekāpās pretiniekam tikai divos freimos, pats uzvarēja nepieciešamajos sešos un pirmo reizi iekļuva reitinga turnīra 16 labāko spēlētāju skaitā.

Marko Fu – Martins Goulds 8:10

Dienu iepriekš spēlētāji bija aizvadījuši pirmo sesiju. Ļoti labā līmenī tajā bija nospēlējis Fu un atradās pelnītā vadībā ar 6:3.

Otrā sesija bija pilnīgs pretstats pirmajai. Nu jau pie spēles galda biežāk viesojās Goulds, kamēr Fu bija atvēlēta skatītāja loma. Goulds izcīnīja panākumus sesijas pirmajos piecos freimos un izvirzījās priekšgalā ar 8:6. Tad uz brīdi "pamodās" arī Fu, ar 60 un 100 punktu breikiem panākot izlīdzinājumu. Taču spēles beigas pilnībā piederēja Gouldam, un viņš tad arī guva virsroku šajā duelī, nodrošinot sev spēli 2. kārtā pret pasaules čempiona Nīla Robertsona pāridarītāju Džadu Trampu.

Greiems Dots – Marks Kings 10:7

2006. gada pasaules čempions un pērnā gada finālists Greiems Dots šodien nodrošināja vietu pasaules čempionāta 2. kārtā pret Alisteru Kārteru. Jau pēc pirmās sesijas skots bija ieguvis trīs freimu pārsvaru. Nākamo sesiju viņam izdevās sākt ar uzvarētu freimu, bet pēc tam nācās sastapties ar Kinga pretestību un zaudēt trijos nākamajos. Vienā no šiem freimiem Kings atzīmējās ar 138 punktu breiku.

Tuvāk par vienu freimu Kingam neizdevās tikt. 14. un 15. freimā atkal pārāks bija Dots, tad ar 79 punktu breiku Kings pārsvaru samazināja, bet 17. freimā ar vairākām nelielām sērijām nepieciešamo panākumu izcīnīja Dots un iekļuva nākamajā kārtā.

Džons Higinss – Stīvens Lī [6:3]

Vēl pašā spēles sākumā Higinss mēdza kļūdīties nedaudz vairāk nekā ierasts, tomēr turpinājumā viņam izdevās uzlabot sniegumu, kas arī deva rezultātu. Pēc zaudēta pirmā freima Higinss uzvarēja nākamajos piecos, pēdējos divos no tiem ar century breikiem 132 un 101 punkta apjomā. Pēc tam gan par sevi atkal atgādināja Lī, vispirms gūstot savu otro panākumu, bet pēc vairāk nekā pusstundu ilgas cīkstēšanās – arī trešo. Sesijas pēdējā freimā pie iespējas atkal tika Higinss, un to garām nelaida, sesijai pieliekot punktu ar 131 punkta klīrensu.

Marks Selbijs – Džimijs Robertsons [8:1]

Pirmās sesijas rezultāts nebūt neliecina par cīņas patieso ritējumu. Šī mača favorīts Marks Selbijs pret pasaules čempionāta debitantu Džimiju Robertsonu nebūt nerādīja savu labāko spēli. Vairākos freimos Robertsons spēja sagādāt viņam lielas problēmas, piemēram, 2. freimā ar vairākiem labiem snūkeriem. Arī dažos citos freimos Robertsonam mazliet pietrūka pieredzes un varbūt arī nedaudz meistarības, lai ierakstītu savā rēķinā vēl kādu panākumu.

Marks Alens – Metjū Stīvenss 10:9

Šajā duelī pēc pirmās sesijas rezultāts bija 5:4 Stīvensa labā. Jau tobrīd bija redzams, ka abi spēlētāji nerāda savu labāko sniegumu, taču gluži par viduvēju to arī nevarēja nosaukt.

Arī šodienas sesija nebija pieskaitāma snūkera labākajām paraugstundām, taču kā spēlētāju psiholoģiskās noturības pārbaude bija teicama. Alens, kurš vēl pavisam nesen atzinis, ka cieš no depresijas, patiešām izskatījās nomākts, taču viņš kaut kā tomēr spēja turēties līdzi rezultātā un sesijas pārtraukumā doties ar to pašu viena freima deficītu.

Galvenokārt Alenam bija jācīnās ne tik daudz ar pretinieku, bet pašam ar sevi. Vienubrīd jau šķita, ka šajā cīņā Alens būs zaudējis, jo Stīvenss pēc atgriešanās no starpbrīža uzvarēja divos freimos pēc kārtas un nonāca soļa attālumā no uzvaras visā mačā.

Bet nekas vēl nebija beidzies... Viss tikai sākās ar lielisku 103 punktu klīrensu 16. freimā, kas ļāva ziemeļīram samazināt pretinieka pārsvaru līdz diviem freimiem. Bet, šķiet, īstais lūzums spēlē sekoja nākamajā partijā, kad spraigā cīņā Alens, raidot lūzā pēdējo melno bumbu, izrāva uzvaru ar 60-59.

Stīvenss sāka kļūdīties uzbrukumā arvien biežāk. Jā, arī Alens netrāpīja dažas labas bumbas, kļūdījās pozicionāli, taču jau tobrīd viņa pusē bija iniciatīva un arī neliela veiksmes deva. Pēdējā nāca talkā 18. freima izskaņā, kad, izkļūstot no snūkera, zaļā bumba laimīgā kārtā iekrita vidējā lūzā. Alenam atlika trāpīt vēl dažas bumbas, un rezultāts kļuva 9:9!

Izšķirošajā freimā pirmā iespēja tika Stīvensam, taču šajā piegājienā tika gūti tikai seši punkti. Savukārt Alenam pirmā sērija izdevās 33 punktus liela. Pēcāk abiem spēlētājiem vēl bija vismaz pa divām izdevībām katram, bet daudz produktīvāk tās izmantoja Alens. Un brīdī, kad lūzā krita pēdējā sarkanā bumba, "Crucible Theatre" zālē klusumu pārtrauca Alena uzvaras kliedziens.

2011. gada PČ snūkerā spēļu kalendārs (21. aprīlis)

LaiksSpēle StadijaSesija
15:00 Marks Selbijs – Džimijs Robertsons1. kārta2/2
15:00 Marks Viljamss – Džeimijs Koups2. kārta1/3
21:00 Džads Tramps – Martins Goulds2. kārta1/3
21:00 Džons Higinss – Stīvens Lī1. kārta2/2

  +2 [+] [-]

, 2011-04-20 22:38, pirms 13 gadiem
Davai Lī, apēd rītdien brokastīs 40 virtuļus un sabāz to pigginsu.

     [+] [-]

, 2011-04-21 01:18, pirms 13 gadiem
Metjū Stīvensam šis vakars rādīsies murgos no 9:6 pakāst ....

     [+] [-]

, 2011-04-21 06:47, pirms 13 gadiem
tas nozīmē hendo aiziešanu no sporta. nebrauks viņš uz kvalifikācijas mačiem. neredzu, kā viņš varētu selbu uzvarēt, lai arī kā man to gribētos

     [+] [-]

, 2011-04-21 07:49, pirms 13 gadiem
Metjū,Metjū! Jupis tevi rāvis!

     [+] [-]

, 2011-04-21 08:27, pirms 13 gadiem
Rorijs 'Pauze' M. visus!

  -1 [+] [-]

, 2011-04-21 08:49, pirms 13 gadiem
Labi, ka Allens laimēja, bet viņš ar katru reizi kļūst tusnīgāks. Tādu lieko masu 17 dienas nonēsāt būs grūti.