Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Hendrijam un Hokinsam dramatiskas uzvaras

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Hendrijam un Hokinsam dramatiskas uzvaras
Stīvens Hendrijs

2011. gada pasaules snūkera čempionātā noskaidroti vēl trīs dalībnieki, kuri turpinās cīņu 2. kārtā. Starp tiem būs septiņkārtējais čempions Stīvens Hendrijs, kā arī Barijs Hokinss, kuri izcīnīja panākumus 19 freimus ilgos dueļos. Tāpat nākamajā kārtā vietu nodrošinājis arī Dings Junhui.

Dings Junhui – Džeimijs Bērnets 10:2

Pēc pirmās sesijas pārliecinošā vadībā ar 8:1 atradās Dings. Otrajā sesijā viņam tikai atlika nokārtot formalitātes, un triju freimu laikā tas arī izdevās. Vispirms spraigā 10. freima galotnē Dings arpēdējo melno bumbu guva vienu panākumu. Tad Bērnets savā rēķinā ierakstīja otro uzvarēto freimu, bet nākamajā Dings ar 71 punkta breiku pabeidza maču.

Dinga pretinieks 2. kārtā noskaidrosies mačā starp Pīteru Ebdonu un Stjuartu Bingemu.

Ronijs O'Salivans – Dominiks Deils [7:2]

Domājams, pirms čempionāta kā allaž snūkera aprindās daudz tika mēļots par O'Salivanu. Vai viņš spēlēs? Kā viņš spēlēs? Vai viņam ir pa spēkam izcīnīt savu ceturto titulu? Daļējas atbildes uz šiem jautājumiem vajadzēja sniegt pirmajam mačam pret velsieti Dominiku Deilu.

Ņemot vērā O'Salivana visai vājo sniegumu sezonas gaitā un runas par iespējamu izstāšanos no čempionāta un arī karjeras beigām, var teikt, ka pirmo sesiju viņš aizvadījis lieliski. Šķiet, sporta psihiatra apmeklējums viņam nācis par labu, jo lielāko spēles daļu līdzjutējiem bija iespēja vērot to O'Salivanu, kuru viņiem tik patīkami redzēt – labā omā esošu un rezultatīvu Raķeti.

Jau pats spēles sākums O'Salivanam sanāca sekmīgs. Pirmajā freimā gan viņš pamanījās netrāpīt lūzā freimbumbu, tomēr beigās uzvara neizpalika. Savukārt jau nākamajā partijā pēc neprecīza aizsardzības sitiena Deila izpildījumā O'Salivans ķērās pie lietas un uzsāka sēriju pēc maksimālā grafika. Viņš izspēlēja astoņas sarkanās bumbas kombinācijā ar melno, bet pēc devītās sarkanās izeja neizdevās un breiku nācās turpināt caur citu bumbu. Noslēgumā O'Salivans sakrāja 78 punktus, ar ko bija pietiekami, lai panāktu 2:0.

3. freimā pie pirmā panākuma beidzot tika arī Deils, izmantojot O'Salivana pozicionālu neveiksmi un triumfējot galotnē ar 66-51. Bet nākamajā freimā velsietim pietika ar 56 punktu sēriju, lai rezultātu izlīdzinātu.

Pēc sekojošā sesijas pārtraukuma spēli pilnībā kontrolēja O'Salivans. Deils par izdevību trūkumu sūdzēties nevarēja, bet ar to pilnvērtīgu izmantošanu viņam neveicās. Iniciatīvu ieguva O'Salivans un to neatdeva līdz pat sesijas beigām.

Spēles 7. freimā O'Salivans jau otro reizi mēģināja sasniegt maksimālo breiku. Šoreiz izdevās tikt līdz 96 punktu atzīmei... Jau nākamajā freimā viņš atzīmējās ar 113 punktu breiku, kas kļuva par viņa 100. century pasaules čempionātos, bet sesiju pabeidza ar 73 punktu sēriju.

Stīvens Hendrijs – Džo Perijs 10:9

Septiņkārtējam pasaules čempionam Stīvenam Hendrijam pēc svētdien izspēlētās sesijas bija pamats justies apmierinātam ar paveikto, jo pār sāncensi Džo Periju bija iegūts triju freims pārsvars – 6:3. Turklāt šis rezultāts sasniegts, parādot labu sniegumu.

Otrajā sesijā Perijs bija apņēmības pilns lauzt cīņas gaitu, un viņam ar savu nodomu realizēšanu veicās pat ļoti labi. Sesijas pirmajā freimā tika gūts panākums ar 62 punktu breiku, pēc tam divos freimos pēc kārtas ar pēdējām krāsainajām bumbām tika izcīnītas vēl divas uzvaras. 6:6! Perijam bija laba iespēja pārtraukumā doties, esot jau vadībā. Viņš iespēja 55 punktu sēriju, tad veica pāris labus aizsardzības sitienus. Taču Hendrijs tik un tā atrada uzbrukuma iespēju no tālās distances, bija precīzs un ar 67 punktu breiku atkal atguva vadību.

Spēli Perijs atsāka ar 80 punktus lielu breiku, taču priekšgalā jau atkal neizdevās tikt. 15. freima beigās ar rozā bumbu uzvaru ar 62-51 nodrošināja Hendrijs – 7:7. Cīņas turpinājumā spēlētāji vēl pārmaiņus guva pa diviem panākumiem, un mača likteni nācās izšķirt 19. freimā. Tā sākumā veiksmīgāk nospēlēja Hendrijs un ieguva vadību ar 53-0. Tomēr arī Perijs nepalika bešā un pamazām sāka tuvoties rezultātā. Bumbu izvietojums uz galda nebija sevišķi parocīgs, taču Perijs ar problēmām tika galā un tuvojās uzvarai. Sērijas gaitā Perijam gadījās neprecīza izeja no zaļās uz brūno bumbu, un, kā izrādījās, šai niecīgajai kļūmei bija izšķiroša nozīme. Brūno bumbu viņam lūzā neizdevās nogādāt, pēcāk nācās piekāpties arī taktiskajā cīņā, un uzvaras vietā bija jāsamierinās ar sāpīgu zaudējumu.

Stīvens Magvairs – Barijs Hokinss 9:10

Palielu soli pretim savai pirmajai uzvarai pasaules čempionātā pēc pirmās sesijas bija spēris pasaules reitinga 25. numurs Barijs Hokinss. Iepriekš viņš spēlējis piecos čempionātos, taču vienmēr zaudējis pirmajā mačā. Sesijas sākums Hokinsam izdevās iespaidīgs – pārtraukumā ejot, rezultāts 4:0 viņa labā. Arī turpinājums viņam sanāca itin sekmīgs sesija tika pabeigta ar triju freimu pārsvaru – 6:3.

Bet arī šajā duelī vēl nekas nebija skaidrs. Magvairs otro sesiju uzsāka ar uzvarētu freimu, bet nākamajos divos bija spiests piekāpties. Liela nozīme bija spēles 13. freimam. Hokinsa uzvaras gadījumā rezultāts kļūtu 9:4 viņa labā, un Magvaira iespējas atspēlēties būtu minimālas. Taču Magvairs ar divām nelielām sērijām tika priekšgalā, sagaidīja dažas pretinieka neveiksmes un ieguva vajadzīgo pārsvaru.

Iepriekšējā partijā gūtais panākums lika Magvairam ar vēl lielāku degsmi mesties cīņā sesijas otrajā daļā. Viņš bija pārāks vēl trijos freimos pēc kārtas, tajos atzīmējoties ar 64, 50 un 58 punktu sērijām. Rezultāts – 8:8.

Veiksme no Hokinsa tomēr nebija pavisam novērsusies, un ar 36 un 62 punktus lieliem breikiem viņam atkal izdevās atkarot vadību. Savukārt Magvairs ar vairākām pavisam nelielām sērijām atkal panāca neizšķirtu.

19. freimā spraiga spēkošanās tomēr izpalika. Magvairs pieļāva pāris kļūdas atspēlēs, un Hokinss pirmo reālo iespēju izmantoja teicami – 92 punktu breiks un ceļazīme uz 2. kārtu kabatā.

Pīters Ebdons – Stjuarts Bingems [4:5]

Abi spēlētāji mača pirmo sesiju aizvadīja līdzvērtīgi. Ik pa brīdim uzbrukumā nedaudz "uzspīdēja" gan viens, gan otrs, taču itin daudz laika tika pavadīts arī taktiskās cīņās. Pēc četriem nospēlētiem freimiem rezultāts bija neizšķirts – 2:2. Pēcāk Bingems palaida garām savas iespējas divos freimos pēc kārtas. Pirmajā viņš nespēja trāpīt vidējā lūzā zaļo bumbu, tādējādi "uzdāvinot" freimu Ebdonam, bet nākamajā pieļāva divas pozicionālas kļūdas pēc kārtas un ļāva sāncensim iegūt divu freimu pārsvaru.

Sesijas noslēgumu Bingems tomēr aizvadīja sekmīgāk, ar 50 punktu sēriju atspēlējot vienu freimu, tad ar vienā piegājienā gūtiem 79 punktiem kopējo rezultātu līdzsvaroja, bet beigās ar 55 un 21 punkta breikiem panāca 5:4 savā labā.

2011. gada PČ snūkerā spēļu kalendārs (19. aprīlis)

LaiksSpēle StadijaSesija
12:00 Marko Fu – Martins Goulds1. kārta1/2
12:00 Rikijs Valdens – Rorijs Makleods1. kārta1/2
16:30 Greiems Dots – Marks Kings1. kārta1/2
16:30 Ronijs O'Salivans – Dominiks Deils1. kārta2/2
21:00 Pīters Ebdons – Stjuarts Bingems1. kārta2/2
21:00 Marks Alens – Metjū Stīvenss1. kārta1/2

     [+] [-]

, 2011-04-18 21:42, pirms 13 gadiem
kaartas interesantaakais machs!! taads trilleris!! Zjeel,ka otraa machaa Ronijs 147 neizceela..

  -3 [+] [-]

, 2011-04-18 23:16, pirms 13 gadiem
pāris bumbiņas un Hendrijs būtu ārā no top 16, traki

prieks ka Ronijs labi iesāka, cerams nesabīsies no resnā bastarda Mērfija

     [+] [-]

, 2011-04-19 06:19, pirms 13 gadiem
Jaagaida ko teiks Bingema fans! Shoreiz tieshaam veelos, lai Stjuarts Ebdonu pieveic. Nezjeeliigi kaitina Ebdona domaashana pat situaacijaas kur vnk jaaspeelee!
Fuuu, Hendrijs vinneeja, to arii noveeleeju, jo nakoshgad, tad laikam cik sapratu vairs nespeeleetu, jo pabirtu no TOP 16. A Perijs - buus labi!
Ronis malacis!
Zjeel Magvaira, suudiigi vinjsh speeleeja!
Marks Viljamss PČ 2011!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-19 09:48, pirms 13 gadiem
Piepildījās manas prognozes par Hendrija-Perijas saspringto maču! Par Magvairu gan trūkst vārdu....

     [+] [-]

, 2011-04-19 11:39, pirms 13 gadiem
Makgvairs mani sarūgtina.

     [+] [-]

, 2011-04-19 17:59, pirms 13 gadiem
acīmredzami, ka binghams ir formā 10:6 un uzvara. dings arī pa biksēm atrausies 13:12

     [+] [-]

, 2011-04-19 22:39, pirms 13 gadiem
Malacis Hendrijs