Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Higinss pārvar 1. kārtu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Higinss pārvar 1. kārtu
Džons Higinss

Džons Higinss, pašreizējais pasaules čempions snūkerā, pārvarējis šīgada čempionāta pirmo barjeru. Viņš 1. kārtas mačā ar rezultātu 10:6 apspēlēja Bariju Hokinsu.

Vēl rīta sesijā Higinss nespēja parādīt čempiona cienīgu spēli un bija nonācis iedzinēja lomā ar 4:5. Tomēr uz vakara sesiju viņš nedaudz bija uzlabojis sniegumu un uzvarēja pirmajos četros freimos, vienā no tiem atzīmējoties ar century (121) un izvirzoties vadībā ar 8:5. Nākamā freima izskaņā Higinss tomēr kļūdījās un nespēja ieraidīt lūzā brūno bumbu, tādējādi dodot lielisku izdevību pretiniekam. Hokinss to izmantoja un pietuvojās divu freimu atstatumā.

Taču nākamajā freimā Higinss sasniedza 114 punktus lielu sēriju un nonāca soļa attālumā no panākuma mačā. Uzvaru izdevās nokārtot jau nākamajā freimā ar 44 un 29 punktu breikiem – 10:6.

Vēl vienā citā duelī Marks Selbijs pēc pirmās sesijas izvirzījies vadībā pret Kenu Dohertiju.

Pirmos četrus freimus abi sāncenši dalīja uz pusēm. Divos freimos, kuros bija vairāk pozicionālu cīņu, pārāks bija aizsardzības taktiķis Dohertijs. Bet divos, kuros dominēja uzbrukums, labāk sekmējās Selbijam, kurš iespēja divus century breikus (103 un 106). Turpinājumā abu spēlētāju izpildījumā bija gan labas, gan ne tik veiksmīgas epizodes, bet ar pretinieka atstāto iespēju realizāciju labāk sekmējās Selbijam, kurš arī pabeidza sesiju savā labā ar 6:3.

Līdz ar šo maču beigām čempionāta pirmā diena aizvadīta. Tiesa, ne viss noritējis kā plānots. Sakarā ar vulkāna izvirdumu Islandē līdz Šefīldai nav spējuši tikt divi soģi – Jans Verhāss un Terijs Kamileri, kuriem jau šodien bija jātiesā mači. Viņus nācās aizstāt Leo Skulionam un Brendanam Mūram.