Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Higinss tiek izslēgts, Mūnijs atkāpjas

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Higinss tiek izslēgts, Mūnijs atkāpjas
Džons Higinss

Trīskārtējais pasaules snūkera čempions Džons Higinss pēc šorīt atklātībā nonākušā kukuļņemšanas skandāla ticis nekavējoties diskvalificēts no visiem Pasaules Profesionālā biljarda un snūkera asociācijas (WPBSA) rīkotajiem turnīriem. Savukārt Higinsa menedžeris Pets Mūnijs paziņojis par atkāpšanos no sava ieņemamā amata asociācijas valdē.

Šo informāciju intervijā radio "talkSPORT" apstiprināja Pasaules Profesionālā biljarda un snūkera asociācijas priekšsēdētājs Barijs Hērns, piebilstot, ka vēlāk būšot arī oficiāla preses relīze.

"Nedomāju, ka kaut kad iepriekš būtu juties tik pievilts. Mēs sūri strādājām, lai šī spēle atkal atdzīvotos un daudz cilvēku ir ieguldījuši darbu, lai tas notiktu pareizajā virzienā. Ziņu virsrakstos vēlējāmies lasīt par Stīva Deivisa atdzimšanu, Stīvena Hendrija atgūšanos, bet šobrīd viss, par ko tiek runāts, ir "News of the World" veiktā Džona Higinsa un viņa menedžera atmaskošana," teic Hērns.

"Mēs nevaram atļauties atbalstīt kaut ko vai kādu, kas apdraud spēles godīgumu. Šajā ziņā man ir stingra nostāja."

Tāpat Hērns apstiprināja, ka, neskatoties uz notikušo, viņš nepametīs snūkeru novārtā un turpinās savu darbu Pasaules Profesionālā biljarda un snūkera asociācijā: "Pirmā doma bija pamest visu, bet pēc tam atskārtu, ka man šī lieta [snūkers] tomēr kaut ko nozīmē. Līdzjutējiem vēlos pateikt, ka neļaušu šim gadījumam pazudināt spēli. Mēs ar to tiksim galā."