Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Nākamā gada jūlijā otro reizi tiks aizvadīts atjauninātais sieviešu "Tour de France"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Nākamā gada jūlijā otro reizi tiks aizvadīts atjauninātais sieviešu "Tour de France"
Annemīka van Vlētena. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Prestižais velobrauciens "Tour de France" sievietēm nākamajā gadā norisināsies tikai otro reizi, pirmo posmu aizvadot 23.jūlijā, ceturtdien paziņoja sacensību direktore Mariona Rusē. Ar citiem nosaukumiem tas pastāvējis arī iepriekš.

"Tour de France" sievietēm 2023.gadā sastāvēs no astoņiem posmiem, kamēr viens no galvenajiem būs Turmalē pārejā, kurā riteņbraucējām nāksies pārvarēt vairākus kāpumus, kas kopā sastādīs vairāk nekā 2100 metru vertikālo kāpumu.

Sieviešu Francijas tūres pēdējais posms paredzēts 30.jūlijā, noslēdzot sacensības ar 22 kilometrus garu individuālo braucienu.

2022.gadā "Tour de France" sievietēm piedzīvoja atdzimšanu, jo iepriekš velobrauciens līdzīgā formātā pastāvēja ar savādākiem nosaukumiem, bet 2000.gada beigās tika pārtraukts nepietiekama finansējuma dēļ.

"Pagājušajā gadā cilvēki tiešām bija ieinteresēti un skatījās sieviešu "Tour de France" tāda paša iemesla dēļ, kāpēc pievērsa uzmanību arī vīriešu sacensībām," teica Rusē. "Taču mums jābūt uzmanīgiem, jo tas joprojām ir trausls pasākums. Mērķis ir to padarīt pastāvīgāku un nesasteigt tā attīstību, pielāgojoties sieviešu riteņbraukšanas attīstībai."

Šogad, nepiedaloties nevienai no Latvijas riteņbraucējām, "Tour de France" triumfēja nīderlandiete Annemīka van Vlētena.

Izmantotie resursi:
LETA