Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Lietuvietis Lašinis finiša spurtā kļūst par Baltijas čempionu, Liepiņš - Latvijas čempions

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lietuvietis Lašinis finiša spurtā kļūst par Baltijas čempionu, Liepiņš - Latvijas čempions
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Šodien Baltijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā par čempionu finiša spurtā kļuva 25 gadus vecais lietuvietis Venants Lašinis, kurš apsteidza divus Igaunijas riteņbraucējus. Labākais no latviešiem bija Emīls Liepiņš, kurš finišēja sestais un tādējādi kļuva par Latvijas čempionu.

• Latvijā pēdējo reizi Baltijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā notika tālajā 2004. gadā, kad arī toreiz to organizēja Kuldīgā. Baltijas čempionāts tika reanimēts pirms gada, kad tas notika Igaunijas pilsētā Valgā.

• Šodien riteņbraucējiem bija jāveic 164 kilometru gara trase, kura sastāvēja no diviem Snēpeles apļiem un astoņiem apļiem Kuldīgas ielās.

• Elites vīriešu sacensībās piedalījās labākie Latvijas, Igaunijas un Lietuvas riteņbraucēji kā Toms Skujiņš, Krists Neilands, Emīls Liepiņš, Reins Tāramē, Mihkels Raims, Igns Konovalovs, Ēvalds Šiškevičus un Aivars Mikutis.

• Pārsteidzoši par Baltijas čempionu kļuva 25 gadus vecais lietuvietis Venants Lašinis, kurš pārstāv ‘’Lviv Cycling Team’’. Lašinis finiša spurtā apsteidza divus Igaunijas riteņbraucējus: Mihkelu Raimu un Sīmu Kiskonenu.

• Labāko sešiniekā iekļuva trīs Lietuvas riteņbraucēji. Bez čempiona Lašina ceturto vietu ieņēma Aivars Mikutis, bet piekto vietu Ings Konovalovs.

• Uzvarētājs Lašinis ieguva 1000 eiro vērtu naudas balvu. Otrās vietas ieguvējs saņēma 600 eiro naudas balvu, bet trešās vietas – 400 eiro.

• Labākais no latviešiem un tādējādi par Latvijas čempionu kļuva Emīls Liepiņš, kurš finišēja sestajā vietā. Liepiņš no uzvarētāja atpalika par septiņām sekundēm, bet cīņā par Latvijas čempiona titulu ‘’Trek-Segafredo’’ komandas riteņbraucējs apsteidza Andžu Flaksi, kurš ierindojās astotajā vietā. Trešo vietu Latvijas čempionātā ieskaitē ieguva Pauls Rubenis.

• ‘’Neticu, ka esmu Baltijas čempions. Mērķis bija iekļūt labāko trijniekā, bet tagad esmu Lietuvas un Baltijas čempions,’’ pēc triumfa teica Mikušs.

• Emīls Liepiņš pēc sacensībām atzina, ka ir aizvadījis vienu no labākajām sacensībām karjerā. Viņam kopā ar komandas biedru Tomu Skujiņu mērķis bija ļaut vienam no viņiem cīnīties par augstākajām vietām, kas šoreiz izdevies Liepiņam. Lai arī sportists vēlējies cīnīties par Baltijas čempiona titulu, pēdējos kilometros to traucējuši darīt krampji kājās, tāpēc sportists lēmis pabeigt sacensības kā Latvijas čempions.

Baltijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā

V.SportistsValstsLaiks
1.V.LašinisLietuva3:38:20.4
2.M.RaimsIgaunija+0:00.1
3.S.KiskonensIgaunija+0:00.3
4.A.MikutisLietuva+0:00.5
5.I.KonovalovsLietuva+0:01.3
6.E.LiepiņšLatvija+0:07.6
7.G.JoeārsIgaunija+0:13.0
8.A.FlaksisLatvija+0:54.2

  -1 [+] [-]

, 2022-06-26 17:16, pirms 2 gadiem
ļoti jauki, ka bija tiešraide. ļoti bēdīgi, ka motociklistam bija bail pietuvoties velo tuvāk par 50m, arī finiša izrāvienu nemaz neredzējām.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-26 17:41, pirms 2 gadiem
safitho rakstīja: ļoti jauki, ka bija tiešraide. ļoti bēdīgi, ka motociklistam bija bail pietuvoties velo tuvāk par 50m, arī finiša izrāvienu nemaz neredzējām.
bail?motociklistiem nav tiesību pietuvoties un veidot aizvēja efektu vispār.

     [+] [-]

, 2022-06-26 19:12, pirms 2 gadiem
Pagājušo gadu igauņiem bija daudz kvalitatīvāka TV translācija. Un Celmiņs&Co vnk peldēja.

     [+] [-]

, 2022-06-26 19:14, pirms 2 gadiem
safitho rakstīja: ļoti jauki, ka bija tiešraide. ļoti bēdīgi, ka motociklistam bija bail pietuvoties velo tuvāk par 50m, arī finiša izrāvienu nemaz neredzējām.
vecpilsētas ielas bija interesantas, bet grūti filmējamas, lai neiztraucētu kādam dalībniekam. Piekrītu, ka finiša cīņu tādejādi sanāca palaist garām. Uz lielceļiem gan bija arī tuvāki kadri. Domāju būs vērtīga pieredze pašmāju operatoriem riteņbraukšanas pārraižu veidošanā.

     [+] [-]

, 2022-06-26 19:19, pirms 2 gadiem
Prieks par Liepiņu un to, ka TREK komandai būs jāražo vēl vairāk krekliņu Latvijas karoga krāsās. Emīls bija ļoti aktīvs visā distances garumā, pelnīts čempiona tituls un ne velti arī pats teica, ka ļoti labs mačs priekš viņa.