Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Rožlapai 60. vieta divu dienu velobraucienā Beļģijā

Emils Ozerinskis

Rožlapai 60. vieta divu dienu velobraucienā Beļģijā
Dana Rožlapa. FotoL Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

LETA. Latvijas riteņbraucēja Dana Rožlapa sestdien Francijā ierindojās 60.pozīcijā divu dienu velobraucienā "AG Tour de la Semois" (UCI kat. 2.2).

Riteņbraucējas piektdien mēroja 110 kilometrus ar trim pirmās un četriem trešās kategorijas kāpumiem.

Uzvaru izcīnīja nīderlandiete Miša Bredevolda ("Parkhotel Valkenburg"), kura distanci veica trijās stundās piecās minūtēs un septiņās sekundēs.

Otro un trešo vietu ieņēma attiecīgi itālietes Marija Konfalonjeri ("Ceratizit-WNT") un Eleonora Gasparīni ("Valcar - Travel & Service"), kuras piecu braucēju grupiņā finišēja ar tādu pašu laiku kā uzvarētāja.

Rožlapa, kura pārstāv "Keukens Redant" vienību, finišēja četras minūtes un 22 sekundes vēlāk nekā uzvarētāja, ieņemot 71.vietu 118 sportistu konkurencē.

Otrajā posmā sestdien sportistes Bertī apkārtnē mēroja 113 kilometrus ar vienu pirmās, pieciem otrās un diviem trešās kategorijas kāpumiem.

Trīs godalgoto vietu ieguvējas finišēja trijās stundās 15 minūtēs un 35 sekundēs, uzvaru izcīnot nīderlandietei Lorēnai Vībesai, kura apsteidza britu sportisti Džoziju Nelsoni ("Coop - Hitec Products") un Konfalonjeri, bet Bredevolda bija ceturtā ar divu sekunžu atpalicību.

Rožlapa ierindojās 62.vietā, no uzvarētājas atpaliekot četras minūtes un 36 sekundes.

Divu dienu sacensību kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva Konfalonjeri, kura par divām sekundēm apsteidza Bredevoldu un par 17 sekundēm - Gasparīni.

Latvijas sportiste ierindojās 60.vietā, uzvarētājai zaudējot deviņas minūtes un astoņas sekundes.

Cita Latvijas pārstāve Kitija Siltumēna ("Watersley Race & Development CT") nefinišēja pirmajā posmā.

Izmantotie resursi:
LETA