Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Neilands sekmē komandas biedra trešo vietu Šveices tūres posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neilands sekmē komandas biedra trešo vietu Šveices tūres posmā
Krists Neilands. Foto: Israel – Premier Tech/Scanpix

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands ceturtdien sekmēja komandas biedra Jākoba Fuglsanga trešo vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Suisse" piektajā posmā, kurā uz starta Covid-19 uzliesmojuma dēļ neizgāja spēcīgā "Jumbo-Visma" komanda.

Ceturtdien riteņbraucēji mēroja 190,1 kilometru ar vienu otrās un trīs trešās kategorijas kāpumiem.

No atrāviena kā pēdējais priekšā palika šveicietis Silvēns Diljē ("Alpecin-Fenix"), kuram pakaļdzinās sekotāju grupa ar "Israel - Premier Tech" riteņbraucējiem, tajā skaitā Neilandu, priekšgalā. Kuldīdznieks aktīvi strādāja grupas priekšgalā un palīdzēja dānim Fuglsangam tikt vaļā no dažiem sāncenšiem, apmēram desmit kilometrus pirms finiša latvietim pametot galvgali.

Pēdējos pāris kilometros priekšā bija piecu riteņbraucēju grupa, kurā bez Fuglsanga bija brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers"), neitrālais sportists Aleksandrs Vlasovs ("BORA - hansgrohe"), amerikānis Neilsons Pauless ("EF Education-EasyPost") un vācietis Maksimiliāns Šahmans ("BORA - hansgrohe").

Finiša spurtā nepārspēts bija Vlasovs, kuram sekoja Pauless un Fuglsangs. Vadošie četri sportisti finišēja četrās stundās 30 minūtēs un 28 sekundēs. Neilands finišēja sešas minūtes un 42 sekundes vēlāk, kas deva 39.vietu.

"Apmēram 30 kilometrus pirms finiša Krists man piebrauca klāt un teica: "Jūtos labi un, ja vēlies braukt kopā, dod ziņu". Pēc finiša varu secināt, ka bija pareizs lēmums kaut ko mēģināt. Derils Impejs, Krists un Igo Ulē pēdējos kāpumos un noslēdzošā apļa sākumā paveica lielu darbu, lai noslogotu sāncenšus un uzturētu labu tempu. Neizdevās uzvarēt solo finišā, taču esmu priecīgs, ka izdevās izdarīt spiedienu uz "Ineos Grenadiers" un "BORA - hansgrohe" komandām, lai gan viņiem vadošajā grupā bija vairāk braucēju," komanda citē Fuglsanga teikto.

Pāris nedēļas pirms "Tour de France" sākuma "Jumbo-Visma" komandu piemeklējis Covid-19 uzliesmojums. No sastāva, kas startēja Šveices tūrē, Francijā bija plānots braukt amerikānim Zepam Kusam un austrālietim Roenam Denisam. Kuss pirms šī posma bija kopvērtējuma septītajā pozīcijā. "Jumbo-Visma" lielākā zvaigzne, slovēnis Primožs Rogličs Šveices tūrē nepiedalās.

Tāpat pozitīva Covid-19 testa dēļ no Šveices velobrauciena izstājies "Ineos Grenadiers" britu riteņbraucējs Edams Jeitss.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis Vlasovs, kurš par sešām sekundēm apsteidz Fuglsangu. Neilands zaudē 23 minūtes un 32 sekundes, ieņemot 49.vietu.

Astoņu dienu sacensības noslēgsies svētdien.

Šveices tūre, kas norisinās 85.reizi vēsturē, ir vienas no pēdējām sacensībām, kurās riteņbraucēji piedalās pirms prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France". Pērn "Tour de Suisse" uzvarēja ekvadorietis Ričards Karapass.