Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Slovēņu riteņbraucējs Rogličs pēc kritiena 12. posmā izstājas no "Tour de France"

Agris Suveizda

Slovēņu riteņbraucējs Rogličs pēc kritiena 12. posmā izstājas no "Tour de France"
Primožs Rogličs. Foto: AFP/Scanpix

LETA--PA Media/DPA. Slovēnis Primožs Rogličs pēc "Tour de France" 12.posmā piedzīvotās avārijas ir izstājies no velobrauciena.

34 gadus vecais Rogličs ("Red Bull - Bora - hansgrohe") pirms "Tour de France" sākuma bija viens no četriem galvenajiem favorītiem, taču velobrauciena 12.posmā apmēram desmit kilometrus pirms nepilnus 204 kilometrus garā posma beigām viņš iekļuva avārijā. "Rogličs pēc vakardienas posma un šorīt izgāja rūpīgu mūsu medicīnas personāla pārbaudi. Ir pieņemts lēmums, ka viņš šodien nestartēs, bet koncentrēsies nākamajām sacensībām," teikts "Red Bull - Bora - hansgrohe" paziņojumā.

Rogličam pēc kritiena asiņoja labais plecs, taču viņš kopā ar pieciem komandas biedriem sasniedza finišu divas minūtes un 27 sekundes aiz posma uzvarētāja eritrejieša Biniama Girmaja ("Intermarche - Wanty"). Slovēnis posmu bija sācis kā ceturtais kopvērtējumā, no sacensību līdera un tautieša Tadeja Pogačara atpaliekot divas minūtes un 15 sekundes.

Pirms 13. posma Pogačars ("UAE Team Emirates") ir velobrauciena līderis, par minūti un sešām sekundēm apsteidzot Beļģijas riteņbraucēju Remko Evenepūlu ("Soudal Quick-Step"), bet par minūti un 14 sekundēm - dāni Jonasu Vingegoru ("Visma"/"Lease a Bike"). Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš ("Lidl-Trek") un Krists Neilands ("Israel - Premier Tech") ierindojas attiecīgi 35. un 59. vietā.

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus. Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi. Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegors.

Izmantotie resursi:
LETA