Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skujiņš "Criterium du Dauphine" noslēdz kopvērtējuma 33.vietā; uzvaru izcīna Rogličs

Rolands Eliņš

Skujiņš "Criterium du Dauphine" noslēdz kopvērtējuma 33.vietā; uzvaru izcīna Rogličs
Toms Skujiņš. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

LETA--DPA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien UCI Pasaules tūrē iekļauto velobraucienu "Criterium du Dauphine" noslēdza kopvērtējuma 33.pozīcijā, kamēr uzvaru svinēja slovēnis Primožs Rogličs.

Astoņu dienu velobrauciens svētdien noslēdzās ar 138,8 kilometrus garu posmu, kurā riteņbraucēji pārvarēja četrus kāpumus, pēdējo no tiem - "hors categorie" - velobrauciena finišā.

Pēdējā kāpumā bija vairāki atrāviena mēģinājumi un pēdējā no tiem apmēram piecus kilometrus pirms finiša devās dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma"). Viņam spēja sekot tikai kopvērtējuma līderis, komandas biedrs Rogličs.

Abi riteņbraucēji finiša līniju šķērsoja kopā, rokās sadevušies, bet Rogličs ļāva Vingegordam būt nedaudz priekšā. Viņi posmu beidza trīs stundās 49 minūtēs un 20 sekundēs, bet 15 sekundes vēlāk finišēja austrālietis Bens O'Konors ("AG2R Citroen").

"Mums bija plāns, ka es došos atrāvienā un viņš man sekos, abiem cenšoties tikt vaļā no pārējiem sekotājiem. Varam būt gandarīti," pēc finiša teica Vingegords.

Skujiņš bija četru riteņbraucēju grupā, kas finišēja 12 minūtes un 28 sekundes vēlāk, latvietim ieņemot 49.vietu.

Iesildoties "Tour de France", kopvērtējumā uzvarēja Rogličs, kurš par 40 sekundēm apsteidza Vingegordu un vēl par 61 sekundi - O'Konoru. Skujiņš zaudēja 19 minūtes un 14 sekundes, kas deva 33.vietu un desmit UCI punktus.

"Criterium du Dauphine" tika aizvadīts 74.reizi. Pērn uzvaru svinēja austrālietis Ričijs Ports.

  -9 [+] [-]

, 2022-06-13 10:56, pirms 2 gadiem
Rogličs šajās sacensībās parādīja labu stabilitāti, kas ļoti vajadzīga Tour de France. Froma arī laba. Tāpat arī Tomam. Domāju, ja vispār bija kādi jautājumi par viņa dalību Tūrē, tad pēc šī mača tādiem būtu jāpazūd.