Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skrapcis izcīna 22. vietu Eiropas čempionātā individuālajā braucienā

Toms Markss
Toms Markss

Trešdien Beļģijas pilsētā Zolderā notiekošajā UEC Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā junioriem Latvijas čempions Olivers Jēkabs Skrapcis 61 dalībnieka konkurencē izcīnīja 22. vietu. Pēcpusdienā sacensības aizvadīs sieviešu elites grupas sportistes ar Danu Rožlapu dalībnieču vidū.

Juniori sacentās 31,2 kilometru garā distancē no Zolderas līdz Hasseltai. Trase bija ļoti ātra, bez daudz tehniskiem elementiem, vai kāpumiem. Vienīgais Latvijas pārstāvis Jēkabs Olivers Skrapcis aizvadīja ļoti stabilu braucienu, bez būtiskiem kritumiem. Trasi viņš veica pēc 39 minūtēm un 22 sekundēm. Vidējais ātrums trasē viņam 47,6 kilometru stundā.

61 dalībnieka konkurencē ikdienā “MSĢ/ VeloLifesyle Smiltenes BJSS” sportists ierindojās 22. vietā. Par Eiropas čempionu kļuva Nīderlandes riteņbraucējs Mihels Mouris, kurš distanci veica pēc 37 minūtēm un 8 sekundēm (vidējais ātrums 50,5 kilometri stundā). Otrā vieta beļģim Jasperam Šufsam (+00:00:07), bet trešā Paulam Fītzekam no Vācijas (+00:00:23).

Skrapcis bija otrs ātrākais no Baltijas riteņbraucējiem. TOP10 noslēdza Igaunijas riteņbraucējs Olivers Matiks. Vēl divi igauņi un abi lietuvieši palika aiz Olivera muguras.

Pulksten 16:00 pēc Latvijas laika sacensības uzsāks elites dāmas. Viņu vidū arī Dana Rožlapa, kurai starts pulksten 16:16.

Izmantotie resursi:
lrf.lv