Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Karbonāri piesaistīšana varētu stiprināt Latvijas sieviešu riteņbraukšanas izlasi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karbonāri piesaistīšana varētu stiprināt Latvijas sieviešu riteņbraukšanas izlasi
Anastasija Karbonāri. Foto: comievents.com

LETA. Latviešu izcelsmes Itālijas riteņbraucējas Anastasijas Karbonāri piesaistīšana varētu stiprināt Latvijas sieviešu riteņbraukšanas izlasi, sarunā ar aģentūru LETA atzina valstsvienības treneris Raivis Belohvoščiks.

22 gadus vecā Karbonāri, kura ir Latvijas un Itālijas dubultpilsone, šajā sezonā pārstāv profesionālās sieviešu riteņbraukšanas komandu "Valcar-Travel & Service". Itālijā augusī riteņbraucēja, kuras māte ir no Latvijas, šogad piedalījusies piecās UCI Pasaules tūres sacensībās, tajā skaitā vairākās Rietumeiropas ziemeļu klasikās.

"Ar Anastasiju komunicējam vairākus gadus, viņa ir arī trenējusies Latvijā. Tā kā esmu daudz dzīvojis Itālijā un perfekti pārzinu itāļu valodu, tad ir izveidojusies laba komunikācija. Viņa grib sevi pierādīt lielāka mēroga sacensībās zem Latvijas karoga," stāstīja Belohvoščiks.

Papildspēki Latvijas sieviešu izlasē kopā ar Liju Laizāni, Līnu Svarinsku un Danu Rožlapu palīdzētu krāt vairāk punktu atlasē, lai Latvijas riteņbraucējas varētu izcīnīt vairāk kvotu un kvalificētos olimpiskajām spēlēm. Belohvoščiks kā Karbonāri stipro pusi minēja ātrumu trasē, bet kalnos spēcīgākas ir Laizāne un Svarinska.

Laizāne šosezon ir labā sportiskā formā un svētdien UCI 1.1.kategorijas sacensībās Eibarā izcīnīja 20.vietu, kas deva pirmos UCI punktus šajā gadā. Viņas komandu "Eneicat - RBH Global" pēdējos gados piemeklējis gan Covid-19, gan salmoneloze.

"Riteņbraukšanā dažādās veselības problēmas atstāj ļoti smagas sekas. Ļoti grūti pēc tam startēt ir augstākajā līmenī. Esmu braucis profesionālajā riteņbraukšanā 12 gadus un, zinot situāciju, varu teikt, ka sieviešu profesionālajā riteņbraukšanā līmenis ir ļoti augsts," teica Belohvoščiks.

Izlases treneris arī uzsvēra, ka, lai celtu savu profesionālo līmeni, riteņbraucējām pēc iespējas vairāk jāstartē starptautiskajā apritē, krājot pieredzi un atrādot sevi komandām.

"Būtībā veidojas situācija - vai no junioriem tiec uzreiz profesionāļos vai arī viss beidzas. Daudzas valstis brauc sacensībās kā nacionālās izlases vai U-23 komandas, kuras var startēt zemākas kategorijas UCI mačos. Šogad startēsim "Tour of Estonia" un pēc tam skatīsimies, kādas iespējas būs startēt Zviedrijā," stāstīja Belohvoščiks, uzsverot, ka lielākais šķērslis ir finanses.

Pasaules čempionāts šogad norisināsies Austrālijā, bet Latvijas riteņbraucējām tajā nav plānots startēt, piedaloties Eiropas čempionātos elitē un citās vecuma grupās attiecīgi Minhenē, Vācijā, un Anadijā, Portugālē.

     [+] [-]

, 2022-05-10 19:28, pirms 2 gadiem
Karbonari vēl diezgan jauna, līdz ar to plāns potenciāli varētu būt uz attīstību vidējā termiņā. Sieviešu riteņbraukšanas attīstība notiek lēnu, bet notiek. LCG u.c. cenšas attīstīt klubu, koptreniņus un braukšanu amatieru līmenī. Arī sporta skolās ir pa kādai meitenei.