Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Karbonāri izcīna 31. vietu UCI Pasaules tūres sacensībās, Pluto 20. vieta Upsālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Karbonāri izcīna 31. vietu UCI Pasaules tūres sacensībās, Pluto 20. vieta Upsālā
Anastasija Karbonāri. Foto: bettiniphoto

LETA. Latvijas riteņbraucēja Anastasija Karbonāri svētdien izcīnīja 31.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautajā vienas dienas velobraucienā "Postnord Vargarda WestSweden". Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto sestdien Zviedrijā ieņēma 20.vietu vienas dienas sacensībās "Scandinavian Race in Uppsala" (UCI kat.1.2).

Šajās sacensībās riteņbraucējas veica 125,7 kilometrus ar trīs grants sekcijām kopumā 8,9 kilometru garumā.

Pirmā finišēja nīderlandiete Marianne Fosa ("Jumbo-Visma"), taču vēlāk tika diskvalificēta par nieka trīs sekundes ilgušu nepareizu pozu uz velosipēda. Līdz ar to uzvarēja francūziete Odrija Kordona-Rago ("Trek - Segafredo"), bet otrā bija britu sportiste Feifere Džordži (DSM). Viņas finišēja trīs stundās desmit minūtēs un 47 sekundēs, bet vēl sešas sekundes zaudēja beļģiete Valērija Demeja ("Liv Racing Xstra").

Latvijas čempione grupas braucienā Karbonāri ("Valcar - Travel & Service") atpalika 18 sekundes, izcīnīja 31.vietu un tika pie astoņiem UCI punktiem.

Sestdien Karbonāri un "Valcar - Travel & Service" izcīnīja devīto vietu turpat Vorgordā notikušajā komandu braucienā.

"Scandinavian Race in Uppsala"

Šajās sacensībās riteņbraucēji Upsālas ielās veica 197,4 kilometrus garu distanci, kas bija sadalīta 14 apļos.

Solo finišā uzvaru svinēja dānis Rasmuss Begs Vallins ("Restaurant Suri - Carl Ras"), kurš finišēja četrās stundās 35 minūtēs un 38 sekundēs.

Pluto zaudēja trīs minūtes un 23 sekundes. Vēl no Latvijas izlases riteņbraucējiem Alekss Krasts ar sešu minūšu un desmit sekunžu deficītu bija 30.pozīcijā, bet Roberts Andersons, Māris Bogdanovičs, Pauls Rubenis un Renāts Štāls nefinišēja.

"Scandinavian Race in Uppsala" tika aizvadīts 112.reizi vēsturē. 2011.gadā šajās sacensībās uzvarēja Andžs Flaksis.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-08-07 23:19, pirms 2 gadiem
Kas, pie joda, ir nepareiza poza uz velosipēda?!?! 3 sekundes nepareizi pasēdēja? Kas par murgu?! 😡

     [+] [-]

, 2022-08-08 11:47, pirms 2 gadiem
denebs rakstīja: Kas, pie joda, ir nepareiza poza uz velosipēda?!?! 3 sekundes nepareizi pasēdēja? Kas par murgu?! 😡
nē, viņu diskvalificēja par tā saukto "Puppy Paws" pozīciju, kas ir aerodinamiska, bet bīstama. UCI ir aizlieguši vairāku pozu izmantošanu nobraucienos, lai izvairītos no lieliem riskiem

https://www.cyclingweekly.com/news/...