Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Liepiņš un Skujiņš tālu no līderiem sacensībās Itālijā un Francijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Liepiņš un Skujiņš tālu no līderiem sacensībās Itālijā un Francijā
Emīls Liepiņš
Foto: Linards Veide

LETA. Latvijas riteņbraucēji Emīls Liepiņš un Toms Skujiņš ceturtdien finišēja tālu no vadošajām pozīcijām starptautiskās viendienās sacensībās Itālijā un Francijā.

Liepiņš Itālijā startēja "Gran Piemonte" (UCI kat.1.Pro) sacensībās, kurās riteņbraucēji veica 198 kilometrus, pārvarot vienu kāpumu.

Finišā par uzvaru cīnījās sportisti, kuri bija vadošajā 30 riteņbraucēju grupā, sprintā virsroku gūstot spānim Ivanam Garsijam-Kortinam ("Movistar"). Pirmie 20 sportisti finišēja četrās stundās 21 minūtē un 44 sekundēs, bet Liepiņš ("Trek - Segafredo") bija priekšā pēdējai grupai, kas zaudēja desmit minūtes un 27 sekundes.

Latvijas čempions grupas braucienā Liepiņš ieņēma 132.vietu. Kopā ar viņu vienā grupā finišēja slavenais britu sprinteris Marks Kavendišs.

Tikmēr Liepiņa komandas biedrs Skujiņš Francijā sacentās Parīzes-Buržas velobraucienā (UCI kat.1.1), kurā arī bija jāveic nepilni 200 kilometri un jāpārvar trīs kāpumi.

Lielās grupas finišā nepārspēts bija beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin-Deceuninck"), kurš kopā ar sāncenšiem sacensības beidza pēc distancē pavadītām četrām stundām 19 minūtēm un 28 sekundēm. Skujiņš atpalika vienu minūti un 11 sekundes, kas deva 95.pozīciju.

Izmantotie resursi:
LETA