Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Van der Pūls Ungārijā uzvar "Giro d'Italia" pirmajā posmā

Rolands Eliņš

Van der Pūls Ungārijā uzvar "Giro d'Italia" pirmajā posmā
Matjē van der Pūls. Foto: Zumapress.com

LETA. Nīderlandietis Matjē van der Pūls piektdien Ungārijā svinēja uzvaru "Giro d'Italia" daudzdienu velobrauciena pirmajā posmā.

Van der Pūls no "Alpecin-Fenix" vienības 195 kilometrus līdzenumā no Budapeštas līdz Višegrādai veica četrās stundās 35 minūtēs un 28 sekundēs.

Viņš astoņu sportistu grupiņā, kura konkurentus apsteidza par četrām sekundēm, bija ātrāks par "Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux" riteņbraucēju no Eritrejas Biniamu Girmaju un spāni Peljo Bilbao ("Bahrain - Victorious").

Sestdien Budapeštas apkārtnē notiks 9,2 kilometrus garais individuālais brauciens.

Sacensības šogad norit bez Latvijas pārstāvjiem. Pērn Itālijas tūri sāka Neilands, taču pēc pirmā posma ceļā uz viesnīcu viņš guva atslēgas kaula lūzumu un bija spiests no velobrauciena izstāties.

Riteņbraucējii šogad pirmos trīs posmus aizvada Ungārijā, otrajā no tiem sacenšoties individuālajā braucienā. Pēc vienas atpūtas dienas sportisti pārcelsies uz Itāliju, kur līdz 29.maijam aizvadīs vēl 18 posmus. Velobrauciens noslēgsies Veronā ar individuālo braucienu.

Pagājušajā gadā par velobrauciena uzvarētāju tika kronēts kolumbiešu riteņbraucējs Egans Bernals no "Ineos Grenadiers" komandas.

Giro d`Italia, 1. posms

V.SportistsValstsLaiks
1.M. van der PūlsNīderlande4:35:18
2.B. GirmajsEritreja+0:04
3.P. de ArmentijaSpānija+0:06
4.M. NīlsensLielbritānija+0:10
5.V. KeldermansNīderlande+0:10

     [+] [-]

, 2022-05-06 21:47, pirms 2 gadiem
Nezinu, vai ies uz kopvērtējumu, bet šim čalim ir talants uz posmu vinnēšanu. To jau pagājušā Tūre parādīja. Interesants Giro sākums pa Ungāriju. Rītdienas ITT ar kāpumu finišā, bet velo maiņas droši vien nenotiks.