Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

"Criterium du Dauphine" pirmajā posmā Skujiņš ierindojas 52. vietā

Emils Ozerinskis

"Criterium du Dauphine" pirmajā posmā Skujiņš ierindojas 52. vietā
Toms Skujiņš. Foto: lrf.lv

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Criterium du Dauphine" pirmajā posmā finišēja lielajā grupā, ieņēmot 52.vietu.

Astoņu dienu velobrauciena ievadā riteņbraucēji mēroja 193 kilometrus ar četriem kategorizētajiem kāpumiem. Nevienam no riteņbraucējiem neizdevās noturēties atrāvienos un uzvarētājs noskaidrojās finiša spurtā, kurā nepārspēts bija beļģis Vouts van Ārts ("Jumbo-Visma"), pirmajā trijniekā finišējot arī britam Ītenam Haiteram ("Ineos Grenadiers") un amerikānim Šonam Kvinam ("EF Education-EasyPost").

Lielā grupa, kurā bija vairāk nekā 100 riteņbraucēju, distanci beidza pēc četrām stundām 37 minūtēm un 31 sekundes. Skujiņš ("Trek - Segafredo") bija grupas vidusdaļā un tika klasificēts 52.pozīcijā, bet no viņa komandas biedriem visaugstāk, sestajā vietā, finišēja beļģis Jaspers Steivens.

Pēdējā kāpumā peletonā nespēja noturēties tādi sprinteri kā nīderlandietis Dilans Hrūnevēhens ("BikeExchange - Jayco") un vācietis Fils Bauhauss ("Bahrain - Victorious"), kuri finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja vairāk nekā divarpus minūtes.

Pirmdien otrajā posmā riteņbraucēji mēros 169,8 kilometrus ar četriem kategorizētajiem kāpumiem. Astoņu dienu velobrauciens noslēgsies nākamajā svētdienā.

"Criterium du Dauphine" tiek aizvadīts 74.reizi vēsturē. Pērn uzvaru svinēja austrālietis Ričijs Ports.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-06-06 10:25, pirms 2 gadiem
Jāpiebilst, ka Toms šajā sacīkstē bieži atradās gupas priekšā. Arī pēdējos kilometros ļoti aktīvi darīja melno darbu. Patīkami arī redzet Latvijas čempiona krekliņu peletonā.