Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Laizānei 26. vieta Andalūzijā notiekošajā velobraucienā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Laizānei 26. vieta Andalūzijā notiekošajā velobraucienā
Lija Laizāne. Foto: LRF

LETA. Latvijas riteņbraucēja Lija Laizāne ceturtdien Spānijā ieņēma 27.vietu "Vuelta Ciclista Andalucia Ruta Del Sol" (UCI kat. 2.1) velobrauciena trešajā posmā, kamēr otra Latvijas pārstāve Līna Svarinska finišēja 57.vietā, kopvērtējumā abām braucējām ieņemot attiecīgi 26. un 69.vietu.

Trešajā posmā riteņbraucējas mēroja 139 kilometrus ar vienu otrās un vienu pirmās kategorijas kāpumu. Arī trešajā posmā uzvaru svinēja kāda no "Movistar" komandas braucējām, šoreiz - serbiete Jelena Eriča, trīs sportistu grupai finišējot divās stundās 19 minūtēs un 58 sekundēs.

Finišā viņa apsteidza divu pirmo posmu uzvarētāju kubieti Arlenisu Sjerru, kā arī Vācijas sportisti Rikardu Bauernfeindu ("Canyon"/"SRAM Generation").

Spānijas komandas "Eneicat RBH Global" pārstāve Laizāne ierindojās 27. vietā, uzvarētājai zaudējot divas minūtes un 53 sekundes, bet Latvijas čempione grupas braucienā Svarinska ("Farto - BTC") 82 braucēju konkurencē ieņēma 57. vietu 18 minūtes un 34 sekundes aiz uzvarētājas.

Kopvērtējumā uzvarēja Sjerra, kura spānieti Mavi Garsiju ("UAE Team ADQ") apsteidza par četrām sekundēm, bet Bauernfeindu - par 15 sekundēm.

Laizāne uzvarētājai zaudēja sešas minūtes un 44 sekundes, ierindojoties 26.vietā, bet Svarinska ar 42 minūšu un 35 sekunžu deficītu ieņēma 69. pozīciju.