Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Krievu riteņbraucējs Sivakovs Ukrainas kara dēļ turpmāk pārstāvēs Franciju

Rolands Eliņš

Krievu riteņbraucējs Sivakovs Ukrainas kara dēļ turpmāk pārstāvēs Franciju
Pāvels Sivakovs. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Krievijas riteņbraucējs Pāvels Sivakovs saņēma Starptautiskā Riteņbraukšanas savienības (UCI) atļauju turpmāk sacensībās pārstāvēt Franciju, piektdien paziņoja riteņbraucēja vienība "Ineos Grenadiers".

Sivakovam, kurš ir dzimis Itālijā, bet pēc pirmā dzīves gada ar ģimeni pārvācās uz Franciju, kopš 2018.gada ir Krievijas un Francijas dubultpilsonība.

"Gribēju kļūt par Francijas riteņbraucēju jau kādu laiku un iesniedzu pieteikumu UCI, bet, ņemot vērā to, kas pašlaik notiek Ukrainā, gribēju to tagad izdarīt pēc iespējas ātrāk," viņš teica komandas paziņojumā.

"Kā jau iepriekš teicu, esmu pilnībā pret šo karu. Tāpat kā lielākā daļa pasaules tagad, esmu par mieru un ātrāku ciešanu pārtraukšanu Ukrainā," pievienoja riteņbraucējs.

Jau ziņots, ka UCI aizliedza Krievijas un Baltkrievijas riteņbraukšanas komandām piedalīties visos starptautiskajos riteņbraukšanas pasākumos, taču citu profesionālo komandu rindās abu valstu sportisti joprojām drīkst startēt.

24 gadus vecais Sivakovs UCI pasaules rangā šobrīd ieņem 160. vietu. Viņš savā karjerā izcēlies ar devīto vietu 2019. gada "Giro d`Italia" kopvērtējumā, kā arī uzvarām "Tour de Pologne" un "Tour de Alps" kopvērtējumos 2019. gadā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-03-04 20:12, pirms 2 gadiem
domājams drīzumā redzēsim šādu "roģinas" maiņu ne vienu vien ,galvenais lai tādā veidā neielien atpakaļ lielajā sportā kāds faš.sta atbalstītājs