Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Liepiņš devītajā desmitā Polijas tūres trešajā posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Liepiņš devītajā desmitā Polijas tūres trešajā posmā
Emīls Liepiņš. Foto: Trek - Segafredo

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš pirmdien ieņēma 89. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Pologne" trešajā posmā.

Pirmdien riteņbraucēji mēroja 237,9 kilometrus ar trīs kategorizētajiem kāpumiem no 200. līdz 213. kilometriem un trīs sprinta starpfinišiem.

Neliels kāpums bija arī pēdējos nepilnos divos kilometros, uzvaru izcīnot kolumbietim Serhio Igitam ("Bora - hansgrohe"). Otrajā un trešajā vietā finišēja spānis Peljo Bilbao ("Bahrain - Victorious") un beļģis Kentēns Hermanss ("Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux").

Vadošie 13 riteņbraucēji posmu veica piecās stundās 25 minūtēs un 46 sekundēs, bet Liepiņš ("Trek - Segafredo") bija grupā, kas zaudēja sešas minūtes un 18 sekundes. Nevienam no "Trek - Segafredo" riteņbraucējiem neizdevās iebraukt labāko trīsdesmitniekā.

Igita kļuvis par tūres līderi, par četrām sekundēm apsteidzot Bilbao. Liepiņš, kurš pirmā posma finišā piedzīvoja kritienu, zaudē sešas minūtes un 28 sekundes, kas dod 92. vietu.

Liepiņš šovasar uzvarēja Latvijas čempionātā grupas braucienā un turpmāko gadu brauks sarkanbaltsarkanajā kreklā.

Polijas tūrē būs septiņi posmi un tā noslēgsies piektdien. Pērn uzvaru izcīnīja portugālis Žuāu Almeida, bet Liepiņš kopvērtējumā bija 104. pozīcijā.