Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

"Astana" atceļ Lopesam piemēroto pagaidu diskvalifikāciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Astana" atceļ Lopesam piemēroto pagaidu diskvalifikāciju
Migels Anhels Lopess. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Riteņbraukšanas Pasaules tūres komanda "Astana" atcēlusi pagaidu diskvalifikāciju vienam no saviem līderiem Migelam Anhelam Lopesam, kurš jūlijā tika aizturēts Madrides Barahasas lidostā.

Spānijas riteņbraukšanas medijs "Ciclo21" ziņoja, ka kolumbietis Lopess aizturēts saistībā ar Spānijā neatļautu medikamentu izplatīšanu, kurā aizdomās tiek turēts Ekstramaduras Universitātes profesors Markoss Mainars. Policija Lopesu esot aizturējusi, lai pārbaudītu riteņbraucēja sakarus ar Mainaru.

Pēc tam aģentūrai AFP avoti policijā norādīja, ka Lopesam veikta tāda pati bagāžas pārbaude, kā jebkuram pasažierim. Policija arī noraidījusi "Ciclo21" informāciju, ka riteņbraucējs būtu iesaistīts kādas lietas izmeklēšanā.

22. jūlijā "Astana" piemēroja Lopesam pagaidu diskvalifikāciju, kas atcelta, jo Spānijas varasiestādes nav guvušas pierādījumus, ka riteņbraucējs būtu iesaistīts kādās pretlikumīgās darbībās.

Tādējādi Lopess sezonu turpinās pēc sava plāna, kurā iekļauta Burgosas tūre, kas sāksies otrdien, kā arī "Vuelta a Espana" daudzdienu velobrauciens, kuram starts tiks dots 19. augustā.

28 gadus vecais Lopess nav startējis kopš maija sākuma, kad gūžas savainojuma dēļ izstājās no "Giro d'Italia". "Tour de France" un "Vuelta a Espana" posmu uzvarētājs Lopess karjeras laikā uzvarējis arī Šveices, Katalonijas un Andalūzijas tūrēs, kā arī finišējis pirmais Milānas-Turīnas velobraucienā.