Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvijas BMX sportisti Itālijā uzsāks Eiropas kausa sezonu

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas BMX sportisti Itālijā uzsāks Eiropas kausa sezonu
Helvijs Babris
Foto: Publicitātes

Sestdien un svētdien Itālijas pilsētā Veronā norisināsies UEC Eiropas kausa BMX riteņbraukšanā sezonas pirmie divi posmi. Sacensībām pieteikti kopumā 17 Latvijas BMX sportisti. Sacensības būs ļoti nozīmīgas mūsu elites sportistiem cīņā par Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas individuālā ranga punktiem.

Ar lielu nepacietību Eiropas valstu elites, junioru, jauniešu, bērnu un amatieru grupu sportisti gaidījuši jaunās UEC Eiropas kausa sezonas sākumu. Epidemioloģiskā situācija Itālijā lika pirmo divu posmu norisi pārcelt. Situācija Veronas apkārtnē ir uzlabojusies, tādēļ šīs nedēļas nogalē 611 sportisti no 33 valstīm Veronas trasē aizvadīs sezonas pirmo divus sezonas posmus. Ņemot vērā, ka nedēļu vēlāk turpat norisināsies arī pirmie divi sezonas Pasaules kausa BMX superkrosā posmi, sacensībās startēs arī virkne augsta līmeņa braucēju no – Argentīnas, Austrālijas, ASV, Brazīlijas un citām ne Eiropas valstīm.

Uz Itāliju devušies kopumā 17 Latvijas BMX braucēji. Viņu vidū visi vadošie elites sportisti, kuriem šīs sacensības ievadīs Olimpiskās kvalifikācijas finiša taisni, kas noslēgsies ar Pasaules kausa posmiem Kolumbijā maija beigās. Elites vīru grupā Latviju pārstāvēs “AKSSC/ Valmiera” sportisti – Helvijs Babris (“Valmiera puikas/ VBSS”), Kristens Krīgers (“Mītavas kumeļi”), Mikus Dāvis Strazdiņš un Edvards Glāzers (abi “Tālava”). Sieviešu elitē sacensībām pieteikta Vineta Pētersone (“AKSSC Valmiera/ Silvas ziķeri”.

Tikmēr junioru grupās startēs Edvards Emīls Liberts (“AKSSC Valmiera/ BMX Mārupe” , Mārtiņš Zadraks (“BMX Mārupe”), Emīls Mārtiņš Treimanis, Kārlis Pedraudzis un Līva Lizete Glāzere (“Tālava/ VBSS”). Vairāki mūsu braucēji arī startēs arī jaunatnes un bērnu grupās.

Īpaši spēcīgi un kupli pārstāvētas solās būt elites vīru un elites dāmu grupas. Uz starta redzēsim teju visus labākos Eiropas un augsta līmeņa citu Pasaules reģionu valstu braucējus. Lielā daļā valstu notiek iekšējās atlases uz Tokijas Olimpiskajām spēlēm, bet to valstu braucēji, kuru nācijas nav nodrošinājušas ceļa zīmes, svarīga cīņa būs par UCI pasaules ranga punktiem, lai uzlabotu vai noturētu pozīcijas individuālajā rangā. Pirmās dienas UEC Eiropas kausa sacensībām piešķirta UCI HC kategorija, bet otrās dienas UCI 1. kategorija.

Sacensību sākums gan sestdien, gan arī svētdien gaidāms pulksten 10:10 pēc Latvijas laika. Elites un junioru sportisti savas sacensības abās dienās iesāks no pulksten 16:15 pēc Latvijas laika.

Ir mainīts arī sacensību formāts elites un junioru grupām. Tāpat kā Pasaules kausa posmos, sportisti sacentīsies pirmajā kvalifikācijas braucienā, pēc kura četri labākie iekļūs nākamajā izslēgšanas kārtā, bet pirmā brauciena piektās līdz astotās vietas ieguvējiem tiks dota vēl viena iespēja to paveikt caur “pēdējās cerības” brauciena, kurā arī jāiekļūst labāko četriniekā. UEC Eiropas kausa pirmajiem diviem posmiem video tiešraidē būs iespējams sekot interneta vietnē – uec.ch.

Kopumā šī gad UEC Eiropas kausa kalendārā iekļauti 12 posmi. Divi no tiem plānoti arī Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera”. Par Latvijas posmu norises datums gan no plānotā 5. un 6. jūnija tiks pārcelts uz rudens pusi. Svarīga būs pasākumu rīkošanai pateicīga epidemioloģiskā situācija mūsu valstī.

Izmantotie resursi:
lrf.lv