Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Buldinska veiksmīgākā no Latvijas arī BMX Pasaules kausa otrajā posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Buldinska veiksmīgākā no Latvijas arī BMX Pasaules kausa otrajā posmā
Vanesa Buldinska un šī brīža Latvijas labākais junioru braucējs Edvards Glāzers. Foto: Rolands Bošs

Vanesa Buldinska svētdien Mančestrā bija veiksmīgākā no Latvijas arī BMX riteņbraukšanas Pasaules kausa Superkrosā otrajā posmā, tomēr kopumā mūsu valsts sportisti vēlreiz nobrauca ļoti neveiksmīgi.

Uz pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem no Latvijas bija devušies Mikus Strazdiņš, Helvijs Babris, Kristens Krīgers, Vineta Pētersone un Buldinska. Vīriem sestdien 1/16 finālu sasniedza Babris un Krīgers, tālāk netiekot, bet dāmām līdz izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai - astotdaļfinālam - tika abas latvietes, bet tajā arī apstājās.

Svētdien aizvadītajā otrajā posmā vīriem priekšsacīkstēs sekmīgākais bija Krīgers, kurš tika pie trešās vietas savā braucienā un uzreiz iekļuva 1/16 finālā. Tikmēr Strazdiņš un Babris pēc tam piedalījās "pēdējās cerības" braucienos, bet arī tajos nespēja sasniegt pietiekami labu rezultātu, lai tiktu tālāk. Sekojošajā 1/16 finālā Krīgers savā braucienā bija sestajā vietā un noslēdza etapu. Līdz ar to Krīgers tika klasificēts 63. vietā, kamēr Strazdiņš un Babris bija vien attiecīgi 115. un 117. pozīcijā starp 121 rezultātu guvušo sportistu.

Tikmēr dāmām pirmajā kārtā Buldinska un Pētersone palika pēdējās savās braucienos, pēc tam aizvadot "pēdējās cerības" kārtu, ko pārvarēja jelgavniece Buldinska, kamēr viņas komandas biedrene sacensības noslēdza. Ja sestdien pēc priekšsacīkstēm dāmām sekoja astotdaļfināls, svētdien tas uzreiz bija ceturtdaļfināls, tomēr šajā kārtā Buldinska bija sestā savā braucienā un tālāk netika. Noslēgumā Buldinska izcīnīja 22. vietu, kas bija septiņas pozīcijas augstāk nekā dienu iepriekš, bet Pētersone ieņēma 38. vietu 43 riteņbraucēju vidū.

Sestdienas posmā vīriem pirmās trīs vietas aizņēma Francijas sportisti, labākajam esot Žorisam Dodē, kamēr dāmām triumfēja dāniete Simona Kristensena. Tikmēr svētdien dāmām triumfēja francūziete Manona Valentino, bet Kristensena pēc kritiena šoreiz apstājās jau ceturtdaļfinālā, kamēr vīriem labākais bija brits Kijs Vaits, Dodē samierinoties ar sesto vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem dāmām līdere ar 230 punktiem ir Valentino, kamēr Buldinska ar 60 punktiem atrodama 27. pozīcijā, bet Pētersonei 15 punkti dod 38. vietu. Tikmēr vīriem labākais ar 230 punktiem ir Dodē, bet no latviešiem pie punktiem ticis vienīgi Krīgers, kuram četri punkti dod 73. pozīciju.

Šī gada kalendārā iekļauti desmit Pasaules kausa posmi, kas piecās nedēļas nogalēs norisināsies Lielbritānijā, Nīderlandē, Francijā, ASV un Argentīnā. Visās Pasaules kausa posmu sacensībās gan vīriem, gan arī dāmām būs iespējams tikt pie ļoti vērtīgiem Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas ranga punktiem. Pērn Pētersone izcīnīja desmito vietu Pasaules kausa sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Ievērojot dzimumu līdztiesību, Tokijas olimpiskajās spēlēs gan vīriem, gan dāmām BMX sacensībās būs pa 24 pārstāvjiem. Vismaz vienu ceļazīmi garantēs 11 valstu pārstāvji pēc Nāciju ranga, kur tiek skaitīti trīs labāko rezultātu īpašnieki, vēl trīs sportisti uz četrgades nozīmīgākajām sacensībām tiks pēc pasaules ranga, bet noslēdzošās divas ceļazīmes sadalīs 2020. gada pasaules čempionātā. Šobrīd Latvija olimpiskajā Nāciju rangā vīriem ir 19. vietā, bet dāmām - 20. pozīcijā. Individuāli dāmu pasaules rangā Pētersone pirms šīm sacensībām bija 23. vietā, par viņu augstāk esot vien trim divdesmitgadīgām sportistēm.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-28 21:26, pirms 5 gadiem
Par uzvarētājiem vispār neviena vārda!

  -4 [+] [-]

, 2019-04-28 22:05, pirms 5 gadiem
Kam tev sveši puikas? Bet ar Latvijas elites čaļiem pagaidām sūnaini, kaut kas tur nav īsti kārtībā...

  +2 [+] [-]

, 2019-04-28 22:25, pirms 5 gadiem
"Varenais" treneris Lakučs ar savu sistēmu šo ir panācis! Krievu trenēšana pa kaktiem un naudas mazgāšana ir viss uz ko viņš ir spējīgs.

     [+] [-]

, 2019-04-28 23:05, pirms 5 gadiem
Ir pienākuši laiki, kad latvieši cīnās par izkļūšanu no priekšbraucieniem, LRF uzskata, ka neko nevajag mainīt.