Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Smiltene uzņems „BMX Grand Prix Latvia” ceturto posmu

Toms Markss
Toms Markss

Smiltene uzņems „BMX Grand Prix Latvia” ceturto posmu
Toms Mankus (priekšplānā) būs viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Smiltenē.
Foto: haraldsfil.wordpress.com

Smiltenes novada Silvas trasē nedēļas nogalē norisināsies Ziemeļaustrumeiropas prestižākā BMX seriāla „BMX Grand Prix Latvia” ceturtā posma sacensības, kā arī Vidzemes atklātais čempionāts, ko ar savu klātbūtni pagodinās arī divkārtējais olimpiskais un pasaules čempions Māris Štrombergs.

Pēc Londonas Olimpiskajām spēlēm, kurās par divkārtējo olimpisko čempionu kļuva Māris Štrombergs , BMX sacensības atsākušās arī pašmājās. Nedēļas nogalē Ziemeļaustrumeiropas BMX sportistus uzņems Smiltenes novada Silvas trase.

Sestdien sportisti sacentīsies „BMX Grand Prix Latvia” ceturtā posma sacensībās. Intriģējošas cīņas gaidāmas apvienotajā elites un junioru grupā, kur favorītu lomā Silvas trasē būs Pekinas Olimpisko spēļu dalībnieks Artūrs Matisons un saldinieks Toms Mankus. Ievērojami šosezon progresējis juniors Kristaps Vinters, kurš iepriekšējos posmos izrādījis nopietnu pretestību elites vīriem. Tāpat nav izslēgta arī olimpiešu Riharda Veides un Edža Treimaņa iziešana uz starta, tomēr tas vai abi sportisti izies uz starta rekonstruētajā Silvas trasē būs zināms īsi pirms sacensībām. Kopumā var prognozēt, ka 16 dažādās vecuma grupās uz starta izies ap 200 dalībnieku.

Jāpiebilst, ka smilteniešiem interesanti būs sekot sava BMX kluba „Silvas ziķeri” sportistu sniegumam, kā arī Londonas Olimpisko spēļu dalībnieces Valmieras BMX kluba „Tālava” sportistes smiltenietes Sandras Aleksejevas sniegumam. Apvienotajā junioru elites klasē no smilteniešiem startēs Jānis Ērglis, kuram jācīnās par iekļūšanu A finālā.

Tikmēr svētdien Silvas trasē norisināsies Vidzemes atklātais čempionāts. Arī šīs sacensības būs ne mazāk interesantas un spraigas. Vēl īpašākas tās padarīs tas, ka ar savu klātbūtni Vidzemes atklāto čempionātu pagodinās Londonas Olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs –divkārtējais pasaules un olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš neliegs autogrāfus līdzjutējiem un iedvesmos jaunos braucējus.

Silvas BMX trase pagājušajā gadā notika ievērojami rekonstrukcijas darbi. Trase kļuvusi plūstošāka un ir gana droša gan mazajiem, gan arī elites sportistiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-16 23:05, pirms 12 gadiem
Ir vispār kkur redzams kalendārs Latvijas BMX sacensībām un kopvērtējuma tabulas vai kas tāds? Ļoti gribētos paskatīties sacīkstes dzīvajā un ieplānot kādu nedēļas nogali, bet cilvēkam no malas šķiet neiespējami kko internetā atrast. bmxlatvia.com ir sakaltis un bmxrace.lv es vismaz nevarēju atrast, moška līki pirksti. Rodas iespaids, ka bmxisti kādā dienā izdomā ai davai uztaisam sačus un tad arī ieliek info nedēļu pirms tām. Īsumā - BMXu var padarīt daudzkārt apmeklētāku ar cilvēkiem no malas ar patiešām niecīgu padarbošanos, respektīvi, padarīt zināmu, viegli atrodamu sacīkšu kalendāru, laikus, vietas, rezultātus

     [+] [-]

, 2012-08-16 23:12, pirms 12 gadiem
R.C rakstīja: Ziemeļaustrumrieopas nu wtf
kas tev liekas nesaprotams?

     [+] [-]

, 2012-08-16 23:22, pirms 12 gadiem
Scam rakstīja: kas tev liekas nesaprotams?
es to komentu pirms stundas rakstiju aspraati tagad izlaboja jau

     [+] [-]

, 2012-08-17 12:07, pirms 12 gadiem
rtyghjbnm rakstīja: Ir vispār kkur redzams kalendārs Latvijas BMX sacensībām un kopvērtējuma tabulas vai kas tāds? Ļoti gribētos paskatīties sacīkstes dzīvajā un ieplānot kādu nedēļas nogali, bet cilvēkam no malas šķiet neiespējami kko internetā atrast. bmxlatvia.com ir sakaltis un bmxrace.lv es vismaz nevarēju atrast, moška līki pirksti. Rodas iespaids, ka bmxisti kādā dienā izdomā ai davai uztaisam sačus un tad arī ieliek info nedēļu pirms tām. Īsumā - BMXu var padarīt daudzkārt apmeklētāku ar cilvēkiem no malas ar patiešām niecīgu padarbošanos, respektīvi, padarīt zināmu, viegli atrodamu sacīkšu kalendāru, laikus, vietas, rezultātus
Patiesībā, skatītāju daudzums dažādās vietās ir atšķirīgs. Tiešām, atkarīgs no tā, vik organizators ir piestrādājis pie promocijas.
Kopvērtējumu centīšos sagādāt un iepublicēt - ja izdosies.
Gonkas apmeklēt ir interesanti jebkurā gadījumā. Sevišķi ja pats apsver tajā visā iesaistīties. Var izstaigāt dalībnieku nometni, parunāties ar vecākiem, treneriem par dažādiem jautājumiem. Izmantot izbraukuma ēdināšanas iespējas, utt. Patiesībā, kāds var izmantot iespēju savam biznesam, ja ir ko tirgot saistošu apkārtējai publikai, sākot ar sporta inventāru, beidzot ar drēbēm, suvenīriem vai aksesuāriem. Jāteic, ka šī niša pēdējā laikā netiek īpaši izmantota.

     [+] [-]

, 2012-08-17 12:21, pirms 12 gadiem
Video no GP posma Rīgā, Mežaparkā PMP: BMX Grand Prix 1.posms Mežaparkā 29.aprīlī...
Trase Silvā vakar https://twitter.com/ErglisJanis/sta...
Iekš streetview: https://maps.google.com/?ll=57.4128...