Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Treimanis smaga kritiena dēļ izlaidīs pasaules čempionātu

Agris Suveizda

Treimanis smaga kritiena dēļ izlaidīs pasaules čempionātu
Edžus Treimanis
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis aizvadītajā nedēļas nogalē Eiropas čempionāta noslēdzošajā posmā piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā liesā esot izveidojies asinsizplūdums, vēsta ziņu aģentūra LETA. Treimaņa, kurš pēc kritiena tika ievietots vietējā slimnīcā, atveseļošanās periods ilgs vismaz mēnesi. Līdz ar to Treimanis nevarēs startēt šomēnes gaidāmajā pasaules čempionātā Jaunzēlandē.

"Kritiena rezultātā Treimanim izveidojusies hematoma jeb asinsizplūdums liesā un būs vajadzīgs ilgs gultas režīms. Vismaz desmit dienas viņam būs jāpaliek slimnīcā, un pēc tam varēs domāt par nokļūšanu mājās. Atveseļošanās gan kopumā ilgs vismaz mēnesi," sarunā ar ziņu aģentūru LETA sacīja Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeits Mareks Osovskis., kurš kopā ar Latvijas BMX izlasi bija devies uz Deselu.

"Treimanis ir ievietots intensīvās terapijas nodaļā, jo gadījumā, ja hematoma plīsīs, būs vajadzīga operācija. Pagaidām gan ir cerības, ka to nevajadzēs," Osovskis turpināja. "Vienā no virāžām Treimanis brauca pa ārējo malu, bet cits braucējs viņam ietriecās sānos. Viņš nokrita tieši man pie kājām." Smagā kritiena dēļ 25 gadus vecajam Treimanim ies secen gaidāmais pasaules čempionāts Jaunzēlandē, kas notiks jūlija izskaņā.

Jau vēstījām, ka Deselā notikušajā Eiropas čempionāta pēdējā posma finālā iekļuva divi Latvijas BMX riteņbraucēji - Edžus Treimanis un Rihards Veide. Rihards spēja noturēties starp līderiem un izcīnīt otro vietu, savukārt Treimanis, cīnoties par labāku pozīciju, piedzīvoja kritienu. Par spīti tam, Treimanis kopvērtējumā nodrošināja otro vietu. Cits Latvijas pārstāvis Kristers Lejiņš elites grupā sasniedza pusfinālu. Jau iepriekš uzvaru Eiropas čempionāta kopvērtējumā bija nodrošinājis Latvijas vadošais BMX braucējs Māris Štrombergs.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 16:54, pirms 11 gadiem
zheel ka taa buutu ljoti laba pieredze pluss veel Jaunzeilandi apskatiities
nu nekko, veseliibu

     [+] [-]

, 2013-07-16 17:26, pirms 11 gadiem
Sportacentrs jūs esat bremzes šo rakstu jau apollo sen varēja izlasīt.

     [+] [-]

, 2013-07-16 17:46, pirms 11 gadiem
žēl un lai veseļojas

     [+] [-]

, 2013-07-16 18:28, pirms 11 gadiem
nu vāks.. viņš laikam pārāk vietumis riskē, ka atkal kritiens...bet, kas neriskē, tas nedzer šampanieti

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 19:39, pirms 11 gadiem
Zel loti, jo Edzus patiesam bija laba forma. Bet - tas ir BMX nevis dambrete, tapec gadas visadi. Veselojies, Edzu, Valmiera ir ar Tevi!

     [+] [-]

, 2013-07-17 12:22, pirms 11 gadiem
skumiigi, vareja tikt finalaa!