Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

BMX iekšējā atlasē ceļazīmi uz Parīzi iegūst pasaules un Eiropas U23 čempione Stūriška

Agris Suveizda

BMX iekšējā atlasē ceļazīmi uz Parīzi iegūst pasaules un Eiropas U23 čempione Stūriška
Veronika Monika Stūriška. Foto: Nico van Dartel

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) noslēgusi iekšējo atlases procesu uz Parīzes olimpisko spēļu dāmu BMX sacensībām. Tajā visvairāk punktus ieguvusi šī gada Pasaules un Eiropas U23 čempione Veronika Monika Stūriška, tikmēr Vineta Pētersone līdz pēdējam iespējamajam brīdim ieņems rezerves kandidātes statusu, paziņojusi federācija.

Jau vēstījām par šīs nedēļas sākumā Latvijai piešķirtajām divām kvotām uz Parīzes olimpisko spēļu BMX sacensībām. Kopā riteņbraukšanas veidos Latvijai Parīzē jau ir pieci pārstāvji, bet par sesto vietu cīnīties izšķirošajās kvalifikācijas sacensībās gatavs BMX frīstaila meistars Ernests Zēbolds. BMX riteņbraukšanā vīru konkurencē kvotu Latvijai nodrošināja Kristens Krīgers, kurš arī startēs Parīzē. Tikmēr dāmas kā pēdējās saņēma kvotu pēc olimpiskā nāciju ranga vērtējuma.

Atbilstoši LRF padomes apstiprinātajiem iekšējiem atlases kritērijiem, kuros galvenais vērtējamais faktors ir iegūtajiem UCI punktiem olimpiskajā nāciju rangā, atlasē uzvarēja Veronika Monika Stūriška, bet trenera Ģirta Kātiņa otra audzēkne, kas arī ikdienā pārstāv “Sivas ziķeri” klubu, Vineta Pētersone būs rezerves kandidāte.

Veronika Monika Stūriška, kura šogad aizvada pirmo sezonu U23 vecuma grupā, izcīnīja uzvaras gan ASV notikušajā pasaules čempionātā, gan Itālijā aizvadītajā Eiropas čempionātā dāmu U23 grupā. Jaunpiebalgas vidusskolas absolvente arī gana sekmīgi startēja Pasaules kausa izcīņā, kopvērtējumā izcīnīdama trešo vietu.

Parīzes olimpisko spēļu BMX sacensības norisināsies 1. un 2. augustā. Tajās piedalīsies pa 24 vīriešu un sieviešu sportistiem. Latvija līdz šim bijusi pārstāvēta visās olimpiskajās BMX sacensībās kopš to iekļaušanas spēļu programmā 2008. gadā. Par pirmo divu spēļu uzvarētāju kļuva Māris Štrombergs.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/bmx/bmx-aktualitates...

     [+] [-]

, 2024-06-14 12:49, pirms 4 dienām
Tas nozīmē kad bmx sieviešu konkurencē medaļu var izcīnīt.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-14 13:13, pirms 4 dienām
Paldies federācijai par loģisku un faktiski vienīgo pareizo izvēli. Taču neprasīsim par katru cenu no Veronikas medaļu jau šajā reizē. Viņas trumpis noteikti ir atlētisms un jauda, taču trasē būs arī konkurentes ar 10 gadus ilgāku pieredzi BMX visās niansēs, un to šajā ļoti specifiskajā riteņbraukšanas disciplīnā ir pietiekoši daudz. Plus vēl veiksme. Taču esmu pārliecināts, ka Stūriška noteikti būs pamanāma braucēja Parīzes BMX trasē!

     [+] [-]

, 2024-06-14 14:47, pirms 4 dienām
Paldies dievam, taisnīgums un saprāts tomēr uzvarēja!

     [+] [-]

, 2024-06-14 15:35, pirms 4 dienām
wolmar rakstīja: Paldies federācijai par loģisku un faktiski vienīgo pareizo izvēli. Taču neprasīsim par katru cenu no Veronikas medaļu jau šajā reizē. Viņas trumpis noteikti ir atlētisms un jauda, taču trasē būs arī konkurentes ar 10 gadus ilgāku pieredzi BMX visās niansēs, un to šajā ļoti specifiskajā riteņbraukšanas disciplīnā ir pietiekoši daudz. Plus vēl veiksme. Taču esmu pārliecināts, ka Stūriška noteikti būs pamanāma braucēja Parīzes BMX trasē!
...šis ir jauno sports, kad vēl nav bailes riskēt....vecie buki var nobīties, jo daudz kas pieredzēts...kā Štrombergs nobijās Rio....ar vecumu nāk prāts neriskēt, bet šajā sportā tā nevar uzvarēt...

     [+] [-]

, 2024-06-14 17:43, pirms 4 dienām
dakots rakstīja: ...šis ir jauno sports, kad vēl nav bailes riskēt....vecie buki var nobīties, jo daudz kas pieredzēts...kā Štrombergs nobijās Rio....ar vecumu nāk prāts neriskēt, bet šajā sportā tā nevar uzvarēt...
Te ir nedaudz cita situācija. Būs trasē faktiski dāmas, kurām ir jau visi tituli, izņemot plimpisko zeltu, viņām baiļu nebūs, taču pieredze daudz lielāka nekā Stūriškai. Štrombim bija jau divi olimpiskie zelti plus pieredze no ļoti smaga kritiena, un tas jau ir pavisam cits variants... Bet Veronikai, protams, iespējas būs, jo, manuprāt, fiziskā kondīcijā viņai Parīzē tikai dažas elites braucējas varētu būt līdzvērtīgas. Taču neaizmirsīsim par pieredzi un tehnisko izpildījumu...