Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvijas BMX sacensību sezona noslēgsies Smiltenes novadā

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas BMX sacensību sezona noslēgsies Smiltenes novadā
Eiropas čempione Veronika Stūriška no Silvas ziķeri BMX kluba

Foto: Sanda Balode

Sestdien Smiltenes novada Silvas BMX trasē no pulksten 11:00 norisināsies Latvijas BMX kausa sestā posma sacensības. Tikmēr svētdien turpat notiks ''Grand Final BMX'' sacensības, ar ko noslēgsies pašmāju BMX sacensību sezona.

Latvijas BMX kausa sacensībās, kas ir vadošais BMX seriāls Baltijas valstīs šajā gadā, jau aizvadīti pieci no kopumā sešiem posmiem. Spraigas un aizraujošas sacensības norisinājušās – Valmierā, Ventspilī, Rīgā, Jelgavā un Mārupē.

Šīs nedēļas sestdienā Smiltenes novada Silvas trasē norisināsies noslēdzošais posms. Sacensību rīkošanu uzņēmies vietējais ''Silvas Ziķeri'' BMX klubs. Silvas trase ir viena no senākajām aktīvajām BMX būvēm Latvijā. Lai arī trasē nav pro sekcijas, tomēr tajā ir virkne dažādu knifu. Īpaši interesanta tā ir jaunatnes grupu sportistiem.

Sacensības norisināsies divos blokos. Pirmais no tiem sāksies pulksten 11:00. Tajā startēs jaunāko grupu, kā arī krūzeru kategoriju braucēji. Tikmēr otrais bloks, kurā startēs jaunatnes, Pro open un amatieru grupu sportisti, sāksies no pulksten 15:00. Ātrākie dalībnieki tiks noteikti kopumā 22 vecuma un meistarības grupās. Dalībnieku vidū būs Latvijas, Igaunijas un arī Lietuvas klubu sportisti.

Svētdien turpat Silvas trasē notiks ''Grand Final BMX'' sacensības, kuru sākums no pulksten 10:35. Šīs būs arī gada noslēdzošās BMX sacensības mūsu valstī.

Izmantotie resursi:
lrf.lv