Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latvijas BMX sportisti Turcijā centīsies pielikt treknu punktu sezonai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas BMX sportisti Turcijā centīsies pielikt treknu punktu sezonai
Kristens Krīgers. Foto:Latvijas riteņbraukšanas federācija.

Šīs nedēļas nogalē Turcijas pilsētas Sakarjas trasē ar diviem posmiem noslēgsies Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs pieci sportisti, tostarp Kristens Krīgers, kurš būs vienīgais mūsu valsts pārstāvis elites grupā.

Sakarjas reģiona BMX centrs Pasaules kausa BMX superkrosā posmus uzņems divas nedēļas nogales pēc kārtas. Aizvadītajos divos posmos no Latvijas sportistiem vīru elitē mūsu vienīgais pārstāvis Kristens Krīgers abas reizes iekļuva pusfinālā. Dāmu U23 konkurencē Vineta Pētersone sasniedza divus finālus, paliekot septītajā vietā, kamēr U23 vīru konkurencē pusfinālistu vidū spēja būt Niks Rožukalns.

Šajā nedēļas nogalē notiks septītā un astotā posma sacensības, pēc kurām arī taps zināmi Pasaules kausa kopvērtējuma ieguvēji. Sestdien sacensību sākums gaidāms pulksten 12:00 pēc Latvijas laika, kamēr izšķirošie izslēgšanas braucieni ar TV translāciju Olympics kanālā gaidāmi pēc pulksten 15:00.

Latviju sacensībās pārstāvēs kopumā pieci sportisti. Vīru elitē cīņā ar Šveices, Kolumbijas, Francijas un citu valstu vadošajiem braucējiem dosies Kristens Krīgers (“Mītavas kumeļi”/ AKSSC Valmiera), kura mērķis noteikti ir lielais fināls.

Vineta Pētersone (“Silvas ziķeri”/ AKSSC Valmiera) startēs dāmu U23 konkurencē. Vinetas parādītais sniegums atsevišķos iepriekšējo posmu braucienos, joprojām liek viņu uzskatīt par vienu no galvenajām favorītēm uz uzvaru. Tikmēr U23 vīru konkurencē Nika Rožukalna (AKSSC Valmiera) plānos ir pacīnīties par vietu finālā, kamēr mārupiešiem – Edvardam Emīlam Libertam un Mārtiņam Zadrakam (AKSSC Valmiera) primāri svarīga ir pieredzes iegūšana. Kā viens, tā otrs var pacīnīties arī par vietu vismaz ceturtdaļfinālos.

Sakarjas trase kopumā ir gana plaša, tomēr tās klupšanas akmens ir virāžas, kas, īpaši lietainā laikā, ir izteikti slidenas. Sestā posma sacensībās pirmajā virāžā teju katrs brauciens noslēdzās ar kritienu. Cieta arī mūsu sportisti, par laimi iztiekot bez nopietnākiem savainojumiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija