Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīru kvartets cīņā pret pasaules superzvaigznēm PČ grupas braucienā

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas vīru kvartets cīņā pret pasaules superzvaigznēm PČ grupas braucienā
Toms Skujiņš. Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

Svētdien vairāk nekā sešu stundu garumā Šveices pilsētā Cīrihē risinās UCI Pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā elites vīru grupas brauciens. 273,9 kilometru garajā distancē dosies arī četri Latvijas velosportisti – Toms Skujiņš, Krists Neilands, Emīls Liepiņš un Alekss Krasts. Visu sacensību gaitu tiešraidē vērot varēs kanālā “Eurosport1”.

Šis pavisam noteikti ir zvaigžņotākais UCI Pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā elites vīru grupas brauciens kāds pēdējo gadu laikā ir redzēts. Uz starta izies teju visi planētas spēcīgākie velosportisti. Viņu vidū – Tadejs Pogačars, Remko Evenpūls, Matjē Van Der Pūls, Primožs Rogličs, Tomass Pidkoks, Žiljēns Alafilips, Marks Hiršī un citi. Iztrūks tikai beļģis Vouts Van Ārts, kuram sezona noslēgusies priekšlaicīgi pēc traumas gūšanas.

Izcīnītā piektā vieta Parīzes Olimpiskajās spēlēs, ļoti augstvērtīgā sezona un pērnā gada gūtā astotā vietas Pasaules čempionātā, kā ļoti nopietnu konkurentu arī superzvaigznēm liek rēķināties Latvijas izlases riteņbraucējs Toms Skujiņš. Viņš kopā ar cīņu biedriem – Kristu Neilandu, Emīlu Liepiņu un Aleksu Krastu – sola parūpēties par to, lai arī Latvijas sporta līdzjutējiem šīs sešas stundas pie TV ekrāniem būtu vēl interesantākas.

Katram no mūsu sportistiem būs savi uzdevumi, lai dotu maksimālu kopējo rezultātu. Trases profils ir ļoti piemērots Skujiņam un Neilandam, tomēr pie labas dienas arī Liepiņš var cīnīties vadošajās grupās līdz galam. Debitantam Aleksam Krastam svarīgi būs paveikt uzdevumus komandas labā līdz brīdim, kad sāksies lielā līderu cīņa.

Kopumā riteņbraucēji veiks 273,9 kilometru garu distanci. Starts atrodas Vintertūras pilsētiņā. No tās līdz iebraukšanai Cīrihes apļos būs 70 kilometri. Šajā posmā jāpievar divi izteiktāki kāpumi. Diezgan droši var teikt, ka šajā posmā tiks palaists dienas atrāviens un tik izšķiroša cīņa iebraucot pilsētas aplī kā tas bija junioriem vai U23 sportistiem, nebūs. Kontroli grupas priekšā uzņemsies lielvalstis, kuru vidū jāizceļ Slovēnija, Beļģija, Nīderlande.

Cīrihes pilsētā būs jāpievar septiņi ar pusi apļi. Katra apļa garums vairāk nekā 27 kilometri. Profils noteikti nav līdzens. Pēc finiša šķērsošana sekos garš pacēlums, kura smagākā daļa ir tieši sākums, stāvuma procentam pārsniedzot 17 procentus. Ļoti svarīgi būs arī šaurie un tehniskie nobraucieni. Lai arī lietus prognozēts netiek, tomēr tik un tā jābūt piesardzīgiem. Vēl viena vietas, kas var salikt punktus uz “i” ir stāvs pacēlums neilgi pirms finiša. Trases kopējā garuma augstuma starpība ievērojami pārsniedz 4000 augstuma metrus.

Sacensībām tiešraidē sekot varēs kanālā “Eurosport1”.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2024-09-29 12:14, vakar
Veiksmi, vīri!

  +2 [+] [-]

, 2024-09-29 13:01, vakar
sakuma laiku vareji ielikt

  -1 [+] [-]

, 2024-09-29 13:49, vakar
rneilands rakstīja: sakuma laiku vareji ielikt
Tāpat neko daudz nepalaistu garām,jo nu sacīkstes ies līdz kādiem sešiem ,un galvenie notikumi jau sāks notikt tikai pēdējās divās stundās.

     [+] [-]

, 2024-09-29 17:25, vakar
Skujiņš medaļas pozīcijā 30 km pirms finiša. Turam īkšķus, lai izturētu un viņu nenoķertu!

     [+] [-]

, 2024-09-29 17:44, vakar
skaisti,Tom,super

     [+] [-]

, 2024-09-29 18:21, vakar
Kārtējā izcilā gonka Tomam! Bet nu sāk bik palikt žēl, ka jau atkal soli no medaļas. Gribās, lai ir ko mājās pielikt pie sienas un paliek kas taustāms pēc karjeras beigām. Daudz to top6 finišu sāk krāties. Bet nu tajā grupā nosprintot ka otrajam ir fenomenāli. Austrālis tika aizmuka vēl starp grupu un kiborgu Pogačaru. Faktiski gonka par 2. vietu, kamēr Tadejs būs šādā formā. Vienatnē norukāt 100km, kārtējais nereālais atrāviens. Toms ar Hīliju arī lauvas tiesu no atrāvieniem paņēma uz sevi.