Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Podānam 86. vieta pasaules čempionātā grupas braucienā junioriem

Agris Suveizda

Podānam 86. vieta pasaules čempionātā grupas braucienā junioriem
Andrejs Podāns
Foto: Tomss Markss

Sestdien Florencē notiekošajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā norisinājās grupas braucieni junioriem un sieviešu elitei. Labākais no latviešiem smagajā distancē bija rīdzinieks Andrejs Podāns, kurš izcīnīja 86. vietu.

Pasaules čempionāta priekšpēdējā dienā ielas Florencē bija pārpildītas ar dažādu valstu riteņbraukšanas līdzjutējiem. Galvenais iemesls tam bija sieviešu elites grupas brauciens, kuram līdzi sekoja daudzi tūkstoši fanu. Tikmēr jau pašā rīt agrumā, pēc pulksten 8.00, pasaules čempionāta medaļas sāka dalīt juniori. Viņu vidū bija trīs latvieši – Andrejs Podāns, Raivis Sarkans un Kārlis Jirgensons. Lai arī mūsējiem cīnīties par augstām vietām bija grūti, tomēr Latvijas riteņbraucēji līdz pirmajam aplim godam turējās vadošajā grupā.

Īstā cīņa 140 kilometru garajā distancē sākās Florences piecos apļos, kas bija tādi paši kā U23 sportistiem. Katrā aplī notika virkne atrāvieni, tomēr izšķirošo izrāvienu pēdējā aplī veica nīderlandietis Metjū Van der Poels, kurš kāpumā aizbēga no līderu grupas un visai ātri palielināja pārsvaru. Lai arī beigās grupa Van der Poelam pietuvojās, tomēr nīderlandieti apsteigt neizdevās. Viņš finišēja ar savas valsts karogu rokās un izcīnīja pasaules čempiona titulu. Cīņā par otro vietu, 20 sportistu finišā, nepārspēts palika dānis Mads Pedersens, bet bronzas medaļu ieguva albānis Itjans Nika.

No latviešiem finišu sasniedza vienīgi Andrejs Podāns, kurš sākumā aktīvi turējās lielās grupas priekšpusē, bet Florences apļos sāka atpalikt no līderiem. Finišā rīdzinieks iebrauca grupiņā, kas no uzvarētāja atpalika 10 minūtes un 17 sekundes. Tas Podānam deva 86. vietu, vairāk nekā 200 dalībnieku lielajā konkurencē. Pēdējā aplī devās arī Kārlis Jirgensons, tomēr viņš bija vienā no atpalicēju grupiņām, tomēr finišu viņš nesasniedza. Tehniskas problēmas pievīla trešo mūsu pārstāvi Raivi Sarkanu, un arī viņš bija spiests no sacensībām izstāties.

Pēcpusdienā savas sacensības pasaules čempionātā aizvada mūsu vienīgā dāma – Vita Heine.

Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā: Grupas brauciens junioriem:

VBraucējsValstsLaiks
1.Matjē van der PoelsNīderlande3:34:14
2.Madss PedersensDānija+00:03
3.Itjans NikaAlbānija
4.Logans OuvensASV
5.Lorenco RotaItālija
6.Lūkass ĒriksonsZviedrija
86.Andrejs PodānsLatvija+10:17
DNFKārlis JirgensonsLatvija
DNFRaivis SarkansLatvija

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss,
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas
preses sekretārs