Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Romandijas tūres prologā Skujiņam ar Neilandu gandrīz identiski laiki

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Romandijas tūres prologā Skujiņam ar Neilandu gandrīz identiski laiki
T.Skujiņš. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Vakar Romandijas velobraucienā, kas iekļauts UCI Pasaules tūrē, Latvijas vadošie riteņbraucēji Toms Skujiņš un Krists Neilands prologā uzrādīja gandrīz identisku laiku un ierindojās attiecīgi 58. un 61.vietā.

Otrdien Šveices rietumos Romandijas reģionā notiekošajā velobraucienā riteņbraucēji pirmajā sacensību dienā veica prologu, Lozannas ielās mērojot 5,12 kilometrus ar atsevišķu startu.

Distanci veicot 5:52, ātrākais bija britu riteņbraucējs Ītens Haiters no "Ineos Grenadiers" komandas. Četras sekundes viņam piekāpās austrālietis Roens Deniss ("Jumbo-Visma"), bet trešo vietu ar vienādu uzrādīto laiku dalīja divi riteņbraucēji – austrietis Fēlikss Grosšartners no "BORA - hansgrohe" un brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers"), kuri no Haitera atpalika desmit sekundes.

"Trek - Segafredo" braucējs Toms Skujiņš no uzvarētāja atpalika nepilnu pusminūti – 28 sekundes, bet par carnikavieti tikai sekundi lēnāks bija Krists Neilands no "Israel - Premier Tech".

Šodien pirmajā no kopumā pieciem posmiem riteņbraucēji mēros 178 km, pārvarot četrus trešās kategorijas kāpumus. Romandijas tūre noslēgsies svētdien.