Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms izcīna 23. vietu XCO krosā Pasaules kausa Čehijas posmā; uzvar Pidkoks

Toms Markss
Toms Markss

Blūms izcīna 23. vietu XCO krosā Pasaules kausa Čehijas posmā; uzvar Pidkoks
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Svētdien Čehijas pilsētā Nove Mesto notiekošajā UCI MTB Pasaules kausa trešajā posmā elites vīru olimpiskā krosa sacensībās Latvijas čempions Mārtiņš Blūms 116 dalībnieku konkurencē izcīnīja 23. vietu. Pārliecinošu solo uzvaru izcīnīja Pasaules un olimpiskais čempions Toms Pidkoks.

Elites vīru XCO kross varēja norisināties lieliskos laika apstākļos. Ar vairākiem desmitiem tūkstošiem līdzjutēju tribīnēs un trasē, braucēji varēja izbaudīt izcilu atmosfēru. Sacensību trase bija gana plata, bagātīga ar akmens kāpumiem un nobraucieniem, izteikti sakņainiem kāpumiem un virknes mākslīgi veidotu šķēršļu.

Pirmo Pasaules kausa posmu aizvadīja olimpiskais un Pasaules čempions Toms Pidkoks. Tikmēr mūsu Mārtiņš Blūms startēja ar 19. starta numuru. Braucēji veica ievadapli, kam sekoja septiņi pamatapļi.

Sacensību pirmajā daļā notika spraiga cīņa par iniciatīvu. Drīz vien divvadību iegūt izdevās Pidkokam un Pasaules MTB leģendai Nino Šurteram. Abiem sekoja XCC krosā uzvarējušais franču braucējs Viktors Koreckijs. Viņš gan ne tikai nepanāca abus līderus, bet izkrita arī no tālākās sekotāju grupas.

Distances vidusdaļā ļoti aizraujošajā trasē Toms Pidkoks spēja kāpināt tempu un atrauties no Šurtera. Brits ieguva ap 30 sekunžu vadību, ko arī noturēja atlikušajā trases daļā. Tāpat arī Šurters ar savu stabilo braukšanu neradīja šaubas par otrās vietas ieguvēju. Tikmēr daudz aizraujošāki notikumi risinājās cīņā par trešo vietu, uz kuru pretendēja pat ap desmit braucējiem. Negaidīti viņu vidū bija arī Blūma kanādiešu komandas biedrs Gunnars Holmgrēns. Ik pa brīdim kādam no šīs grupiņas braucējiem izdevās iegūt nelielu vadību. Tā trešajā vietā nonāca gan Alans Haterlijs, gan Matiass Flukcigers. Abi gan tika panākti.

Pēdējā aplī lielākās spēka rezerves bija atlicis šveicietim Marselam Guerīnī, kurš pat pietuvojās savam daudz titulētākajam tautietim Šurteram. Finišā pirmais Pidkoks, kurš trasē pavadīja 1 stundu 21 minūti un 41 sekundi. Šurters viņam zaudēja 32, bet Guerīnī 44 sekundes.

Mārtiņš Blūms piedzīvoja neveiksmi ievadaplī aplī, to noslēdzot vien 53. vietā ar 46 sekundi deficītu no līderiem. Turpinājumā trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis savas pozīcijas pakāpeniski uzlaboja. Otro apli viņš noslēdza 35. vietā, bet jau nākamā apļa beigās ielauzās TOP30. Līdz distances beigām “KMC Ridley” komandas pārstāvis jau bija aizcīnījies līdz 23. vietai, kurā arī finišēja. Uzvarētājam Blūms zaudēja 3 minūtes un 9 sekundes.

Turpinājumā mūsu sportists dosies uz treniņnometni augstkalnē, lai paveiktu nepieciešamo darba apjomu, domājot par Parīzes Olimpiskajām spēlēm. Pasaules kausa sezona turpināsies no 14. – 16. jūnijam Itālijā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv