Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Vācijas treka riteņbraucēji atsakās doties uz Eiropas čempionātu Minskā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vācijas treka riteņbraucēji atsakās doties uz Eiropas čempionātu Minskā
Piketētāji 2021. gada 25. maijā pie Baltkrievijas vēstniecības Varšavā. Foto: AP/Scanpix

Vācijas riteņbraukšanas federācija (BDR) otrdien, 25. maijā, paziņoja, ka nepiedalīsies Eiropas čempionātā treka riteņbraukšanā, kura norise paredzēta 23.-27. jūnijā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Līdzīgu lēmumu apsver Lielbritānija un Nīderlande.

Baltkrievijas režīms 23. maijā ar viltu un spēku sagrāba “Ryanair” pasažieru lidmašīnu, kura veica reisu #FR4978 Atēnas – Viļņa, kā arī nolaupīja Lietuvā dzīvojošo blogeri Romānu Protaseviču un viņa draudzeni Sofiju Sapegu. Nākamajā dienā vairākas Eiropas lidsabiedrības pārtrauca lidot pāri Baltkrievijas gaisa telpai, bet Eiropas Savienība piesprieda dažādas sankcijas.

BDR vadība pēc nedēļas nogales notikumiem sazinājās ar Eiropas riteņbraukšanas federāciju (UEC) un pateica, ka šajos apstākļos Vācijas treka riteņbraucēji nedosies uz Minskā paredzēto Eiropas čempionātu. Vācijas riteņbraukšanas federācija aicina meklēt alternatīvu risinājumu.

Nīderlandes karaliskās riteņbraukšanas savienības (KNWU) direktors Torvalds Venebergs pirmdien ieteica treka riteņbraucējiem nedoties uz Baltkrieviju, norādot, ka medicīniskajiem riskiem pievienojušies politiski ierobežojumi. “Sportisti var nokļūt lidmašīnā ar cilvēkiem, kuri nav testēti, jo Baltkrievijā nav nepieciešams negatīvs PCR tests. Tagad klāt nākuši jauni riski.”

KNWU pēc konsultācijām ar Nīderlandes Olimpisko komiteju un Ārlietu ministriju otrdien pieņēma lēmumu nebraukt uz Baltkrieviju, tiesa, organizācijas mājas lapā un “Twitter” kontā šādu atsauču nav. Britu riteņbraukšanas federācijas (British Cycling) sporta direktors Stīvens Parks arī paudis bažas par sacensību norisi Minskā.

Eiropas riteņbraukšanas federācija ceturtdien, 27. maijā, Lozannā lems par tālāko rīcību. Ļoti iespējams, ka čempionāts tiks pārcelts uz citu valsti.

Izmantotie resursi:
https://www.rad-net.de/ajax.aspx/co...
https://www.espn.com/olympics/cycli...
https://www.insidethegames.biz/arti...

     [+] [-]

, 2021-05-26 15:45, pirms 3 gadiem
Nu nevar tādas sacensibas rīkot dzīvnieku valstī..gan jau ka pārnesa uz citu vietu..

     [+] [-]

, 2021-05-26 16:05, pirms 3 gadiem
UCI+UEC ir vēl briesmīgāks kantoris par IIHF, nav pārcēluši čempi, lai gan Dānija piedāvājusi pārņemt un visu apmaksāt.