Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands cīnās vareni, gūstot trešo vietu "Ordiziako" klasikā

Toms Markss
Toms Markss

Neilands cīnās vareni, gūstot trešo vietu "Ordiziako" klasikā
Krists Neilands
Foto: Israel Cycling academy komandas arhīvs

Trešdien Spānijā aizvadīta vēsturiskā "Ordiziako" klasika, kurā augsto trešo vietu izcīnījis "Israel Cycling academy" komandas Latvijas šosejas riteņbraucējs Krists Neilands. Dubultuzvaru 165 kilometru garajā distancē izcīnīja Austrālijas pasaules tūres komandas "Mitchelton – Scott" sportisti.

Pirmo reizi "Ordiziako" velobrauciens, kas ir viena no lielākajām klasikām Spānijā esošajā Basku zemē, norisinājās tālajā 1922. gadā. Otro gadu pēc kārtas tajā piedalījās arī jūnija beigās par divkārtēju Latvijas čempionu grupas braucienā kļuvušais kuldīdznieks Krists Neilands ("Israel Cycling academy"). Pērn mūsu sportists šajās sacensībās finišēja 39. vietā.

Šajā gadā velobraucienā startēja divu pasaules tūres komandu – "Mitchelton – Scott" un "Movistar" – sportisti, kā arī virkne profesionālo kontinentālo un kontinentālo vienību pārstāvju. 165 kilometru garajā distances sākuma daļā sportisti veica vairākus apļus ar vienu izteiktāku kāpumu, kam sekoja divi apļi ar vienu mazāku un vienu lielāku kāpumu. Braucējiem bija jāpievar ne tikai nopietni kāpumi, bet arī grants ceļa seguma posmi.

Distances sākuma daļā izveidojās 30 braucēju liela līderu grupa, kurā bija arī četri "Israel Cycling academy" komandas riteņbraucēji, viņu vidū trenera Toma Flakša audzēknis Neilands. Lielākie notikumi cīņā par uzvaru risinājās beigu apļos. Vispirms atrāvienu veica pazīstamais brits Saimons Jeitss, kuram vēlāk spēja pievienoties Latvijas čempions. Abiem ilgstoši vadībā gan neizdevās būt, jo sekotāji duetu panāca.

Turpinājumā solo izrāvienu spēja veikt Jeitsa komandas biedrs Roberts Pauers. Austrālieti ilgstoši neviens no sekotājiem neķēra. Tuvojoties finišam, iniciatīvu savās rokās ņēma Krists. Mūsu riteņbraucējs patērēja daudz spēka, lai tā brīža līderu panāktu. Kad tas jau gandrīz bija izdevies, no Neilanda vadītās sekotāju grupas aizbēga Jeitss.
Brits noķēra savu komandas biedru. Abi savā startā labi sastrādājās, neļaujot konkurentiem līdz finišam sevi panākt. Uzvaru velobraucienā izcīnīja 23 gadus vecais Pauers, kurš distancē pavadīja 3 stundas 46 minūtes un 36 sekundes. Tāds pat laiks arī Jeitsam, kurš guva otro vietu.

Aktīvi sacensības aizvadošais Krists Neilands sīvā cīņā par trešo vietu pārspēja Spānijas labākās komandas "Movistar" sportistu Antonio Pedrero un citu spāni Fernando Barcelo ("Euskadi Murias"). Mūsu sportistam šis šajā sezonā ir otrais UCI kategorijas starptautiskais goda pjedestāls. Jūnijā latvietis uzvarēja Beļģijas kausa izcīņas posma sacensībās – "Dwars Door het Hageland" velobraucienā. Par izcīnīto trešo vietu Neilands arī saņēma 70 UCI pasaules ranga punktus, kas pietuvinās latvietis pasaules ranga TOP 100.

Nākamās lielās sacensības Latvijas čempionam grupas braucienā paredzētas no 1. līdz 5. augustam, kad Neilands startēs Dānijas daudzdienu velobraucienā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-25 22:14, pirms 6 gadiem
Lielisks sasniegums. Tikai Jeitss, kas gandrīz uzvarēja Giro šogad un Roberts Jauda ar 6. vietu Strade Bianchi šogad apsteidza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-26 02:12, pirms 6 gadiem
Super! Gaidu podesta centru....cik drīz var. Un vairākus!!!