Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņam jaudīgs sniegums bīstamā atrāvienā un 27. vieta "OHN" finišā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Skujiņam jaudīgs sniegums bīstamā atrāvienā un 27. vieta "OHN" finišā
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Sestdien ar 79. “Omloop Het Nieuwsblad” sācies pavasara klasiku karuselis. Lieliski sacensībās sevi parādīja “Lidl Trek” komandas latviešu riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš demonstrēja lielisku sniegumu ļoti spēcīgā sešu braucēju lielā atrāvienā, kas gan neizdzīvoja līdz galam. Finišā Skujiņam 27. vieta, kamēr Krists Neilandas ieņēma 64. pozīciju.

Sākotnēji “Omloop Het Nieuwsblad” velobraucienā, kas ir pirmās pasaules tūres sacensības Eiropā šajā sezonā, bija paredzēts startēt trīs Latvijas riteņbraucējiem. Ģimenes apstākļu dēļ uz starta neizgāja Emīls Liepiņš. Tikmēr Toms Skujiņš un Krists Neilands bija gatavības pilni paveikt lielisku darbu.

Vēsos laika apstākļos, iztiekot lietum, distances vidusdaļā, kad arī sākās kategorizēti pauguri un bruģa sekcijas, izveidojās spēcīga 23 braucēju liela līderu grupa. Kompānijā ar tādām zvaigznēm kā – Voutu van Ārtu, Kristofu Laportu, Arno de Lī un Tomu Pidkoku – bija arī abi mūsējie.

Turpinājumā lielā līderu grupu sadalījās. Vadību izkaroja seši braucēji. Starp viņiem arī Toms Skujiņš. Kopā ar trim “Visma Lease a Bike” braucējiem – Van Ārtu, Laportu un Mateo Jorgensonu, kā arī Tomu Pidkoku (“Ineos”) un Arno de Lī (“Lotto Dstny”) – Tomam bija lieliskas pozīcijas, lai pacīnītos par ļoti augstu vietu finišā. Pārsvars pār sekotājiem sniedzās pāri vienai minūtei.

32 gadus vecais carnikavietis stāvos paugurus pievarēja ļoti pārliecinoši, esot starp pašiem spēcīgākajiem atrāviena vīriem. Toms pirmais pārvarēja Molenbergas kāpumu, vēlāk arī veicot uzbrukumu, kas tika apslāpēts. Tad solo atrāvienā aizdevās ASV braucējs Jorgensons. Viņa komandas biedri atlaida tempu, bet Skujiņam lieli palīgi nebija arī ne Pidkoks, ne de Lī. Tas viss rezultējās tajā, ka Skujiņa grupu panāca grupa, kurā bija arī Krists Neilands. Kārtis samaisījās 1,2 kilometru garajā “Muur – Kapelmuur” kāpumā, kurā tika panākts arī Jorgensons.

Toms gan turpināja būtu aktīvs, esot līderu vidū. Drīz vien viņam klāt piebrauca arī komandas biedrs Jaspers Streivens. Cīņā par uzvaru izšķirošs izrādījās vācieša Nila Politsa (“UAE Team”) un “Visma Lease a Bike” slovēņu riteņbraucēja Jana Tratnika atrāviens. Īpaši jaudīgs bija Polits. Finiša spurtā gan viņam ātrums nepietika. Uzvaru sacīkstē svinēja Tratniks. Trasē viņš pavadīja 4 stundas 31 minūti un 28 sekundes. Polistam otrā vieta.

Sekotāju grupa finišēja 8 sekundes vēlāk. Tajā ātrākais bija Vouts van Ārts. Lielisku dienu aizvadījušais Skujiņš arī bija šajā grupiņā, finiša līniju šķērsojot 27. vietā. Tomēr visvairāk priecēja Skujiņa parādītais sniegums, kas, lai arī rezultātu neatnesa, ļauj cerēt uz sekmīgiem startiem arī turpmāk.

Krists Neilands kontaktu no vadošās grupas zaudēja “Muur – Kapelmuur” kāpumā. Finišā kuldīdzniekam 64. vieta (+00:04:06). Svētdien abi mūsu riteņbraucēji piedalīsies Kūrnes – Briseles – Kūrnes klasikā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2024-02-25 09:17, pirms 2 mēnešiem
Kas zin,kā būtu,ja Van Ārts nebūtu nobijies atbalstīt Toma izrāvienu...

     [+] [-]

, 2024-02-25 10:50, pirms 2 mēnešiem
Skujiņš jau sezonas ievadā super formā.