Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Vitālijs Smirnovs: "Jāatjauno šosejas riteņbraukšanas centri Latvijas reģionos"

Toms Markss
Toms Markss

Vitālijs Smirnovs: "Jāatjauno šosejas riteņbraukšanas centri Latvijas reģionos"
Rietumu -Delfin komanda
Foto: velo.lv

Pilnā sparā gatavošanos jaunajai sezonai turpina Latvijas vadošās šosejas riteņbraukšanas komandas, viņu vidū arī kontinentālā vienība "Rietumu – Delfin”. Par komandas aktualitātēm un šosejas riteņbraukšanu kopumā aprunājāmies ar "Rietumu – Delfin" un Latvijas izlases galveno treneri Vitāliju Smirnovu.

Pastāstiet par "Rietumu – Delfin” komandas gatavošanos sezonai?
Treniņi tika uzsākti 1. novembrī. Kopumā tika aizvadītas trīs nometnes Sējas sporta kompleksā, kurā lielākais uzsvars tika likts uz fizisko sagatavotību un distanču slēpošanu. Protams, tika braukti arī izturības treniņi ar riteņiem. Gatavošanās posmā bijām arī velotrekos Lietuva un Zviedrijā, kur notika arī treniņsacensības.

Vai bija kādi šķēršļi sagatavošanās procesā?
Puišu attieksme treniņos bija ļoti labā līmenī. Vienīgie šķēršļi, kas atsevišķiem komandas dalībniekiem ir patraucējuši, bija slimošanas. Ilgāku laiku pēc pilnas programmas trenēties nevarēja komandas jaunpienācējs Krists Neilands.

Kā mainījies komandas sastāvs salīdzinot ar pērno sezonu?
„Rietumu – Delfin” komandas sastāvs šajā sezonā orientēts uz riteņbraucējiem, kuru vecums nepārsniedz 23 gadus. Šī iemesla dēļ mūs atstāja Indulis Bekmanis un Andris Smirnovs. Sastāvā vairs nav arī Emīls Liepiņš. Tikmēr klāt nākuši vairāki perspektīvie jaunie riteņbraucēji. Šajā sezonā "Rietumu – Delfin” rindās redzēsim kuldīdznieku Kristu Neilandu, rīdzinieku Krišjāni Beitānu un smiltenieti Sandi Eisleru. Tomēr komandas lielākais papildinājumus starpsezonā ir Toms Skujiņš, kurš jau vairākus gadus iepriekš ir bijis viens no "Rietumu – Delfin” līderiem.

Pavisam nesen komandas riteņbraucēji devās uz treniņnometni Spānijā. Uz ko tiks liks akcents šajā nometnē?
Lai arī daļai komandas šī būs pēdējā nometne pirms sacensību sezonas, tomēr arī Spānijā turpināsim strādāt pie fiziskās sagatavotības. Daudz aktīvāk, protams, tiks veikti arī braukšanas treniņi. Ja nometnes sākumā nedēļā paredzēts nobraukt 750 kilometrus, tad tuvojoties sacensībām, kilometrāžas skaits pieaugs līdz 1000 kilometriem.

Kad paredzētas pirmās sacensības?
Komandas seši pieredzējušākie sportisti sacensību sezonu uzsāks 10.martā Alžīrijā, kur norisināsies vienas daudzdienu un divas viendienas sacensības. Tikmēr pārējie turpinās treniņus Francijā. Turpinājumā galvenais uzsvars tiks likt uz nācijas kausa sacensībām, kur daļa "Rietumu – Delfin” riteņbraucēji pārstāvēs Latvijas U 23 izlasi.

Uz kurām sacensībām tiks likts lielākais uzsvars?
Neapšaubāmi lielākais uzsvars šajā gadā tiks likts uz Nācijas kausa izcīņu, kā arī Eiropas un pasaules čempionātiem.

Kā Jūs raksturotu Eiropas un pasaules čempionātu trases?
Čehijā, kur notiks Eiropas čempionāts, trase ir ar vienu izteiktu kāpumu. Visticamāk, ka par uzvaru varēs cīnīties tie riteņbraucēji, kuri spēs pēc pievarētā kalna, labāk atjaunoties. Vēl grūtāka trase solās būt Itālijā, kur lielākos šķēršļus sagādās kalni un lielais karstums.

Nesen kā tikāt apstiprināts Latvijas šosejas izlašu galvenā trenera amatā. Kādi būs galvenie izaicinājumi darbā?
Galvenais uzdevums, ko gribu paveikt, ir palīdzēt uzlabot un sistematizēt šosejas riteņbraukšanu. Šeit ietilpst jaunatnes programma, lai būtu skaidra sistēma, kā pāriet no jauniešu vecuma līdz pat elitei. Pozitīvi, ka labākie juniora vecuma sportisti varēs vairāk startēt starptautiskā mēroga sacensībās, tajā skaitā prestižajā „Paris – Roube” velobraucienā.

Kā mainījies talantīgo braucēju skaits?
Slikti, ka samazinājies šosejas riteņbraukšanas centru pārstāvniecība Latvijas reģionos. Līdz šim liela daļa labākie mūsu riteņbraucēji nākuši no Latvijas reģioniem –Ventspils, Smiltenes, Kuldīgas un citām vietām. Līdz ar to varu teikt, ka talantīgo braucēju skaits kopumā ir samazinājies, tomēr arī šobrīd ik pa brīdim parādās kāds talants.

Kā saredzat Latvijas šosejas riteņbraukšanas perspektīvu tuvāko piecu gadu laikā?
Lai turpinātu attīstīties, mums jāattīsta jaunatnes sistēma Rīgā un Latvijas reģionos. Ceru, ka izdosies ieviest modernās tehnoloģijas treniņprocesos. Man liels prieks, ka Latvijā notiek UCI kategorijas sacensības, kas pacels Latvijas riteņbraukšanas prestižu un palielinās interesentu skaitu.

Izmantotie resursi: lrf.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja