Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms PK Šveices posma XCC krosa sacensībās lauzis pirkstu

Toms Markss
Toms Markss

Blūms PK Šveices posma XCC krosa sacensībās lauzis pirkstu
Mārtinš Blūms pirms starta
Foto: KMC Ridley team

Latvijas labākais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms Šveicē notiekošā UCI MTB Pasaules kausa ceturtā posma XCC krosa sacensībās stabili atradās labāko desmitniekā, bet pēdējā aplī piedzīvoja neveiksmi, kā rezultātā lauza pirkstu. Finišu cēsinieks sasniedza 26. vietā.

Pasaules kauss kalnu riteņbraukšanā no Itālijas pārcēlās uz vienu no lielākajiem Šveices MTB centriem, kas atrodas Krens – Montana pilsētiņā. Piektajā posmā Latviju pārstāvēja Mārtiņš Blūms (“KMC Ridley team”).

Posms sestdien sākās ar saīsinātā, jeb XCC, krosa sacensībām. Trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis Blūms pēc pirmā no sešiem apļiem atradās augstajā piektajā vietā. Arī turpinājumā Mārtiņš atradās tuvu līderiem. Pēc ceturtā apļa Blūmam 11. pozīcija, 10 sekundes aiz līdera. Nepatīkams pavērsiens notika priekšpēdējā aplī, kur Blūms piedzīvoja neveiksmi, smagi traumējot pirkstu. Viņš ar roku atsitās pret akmeni. Kā vēlāk apstiprinājās, cēsinieks iedzīvojās pirksta lūzumā. Neskatoties uz to, Blūms spēja sasniegt finišu 26. vietā, 1 minūti un 6 sekundes aiz uzvarētāju.

Pirmo vietu izcīnīja Pasaules un Olimpiskais čempions XCO krosā Toms Pidkoks, kurš par 2 sekundēm pārspēja Juliana Šelbu no Vācijas. TOP3 noslēdza itālietis Luka Breidots. Svētdien gaidāmajās XCO krosa sacensībās Mārtiņš Blūms nestartēs.

Izmantotie resursi:
lrf.lv