Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Viginss: "Nedzīvoju slavenību dzīvi, dodos mājās un satīru pēc suņa"

Andrejs Siliņš

Viginss: "Nedzīvoju slavenību dzīvi, dodos mājās un satīru pēc suņa"
Britu riteņbraucējs Bredlijs Viginss praktiski jau kļuvis par 2012. gada "Tour de France" uzvarētāju
Foto: AP/Scanpix

Britu riteņbraucējs Bredlijs Viginss pēc uzvaras praktiskas nodrošināšanas šī gada "Tour de France" atklāja, kas viņu motivējis pēdējos 19. posma kilometros kļūt vēl spēcīgākam, un atzina, ka negrasās izmantot šo panākumu, lai mainītu savu dzīvesstilu.

"Manā dzīvē ir citas lietas, kas man nozīmē vairāk, bet sportiskajā ziņā šis ir mans lielākais sasniegums," par praktiski nodrošināto uzvaru Francijas tūrē priecīgs bija Viginss. "Nupat esmu uzvarējis "Tour de France". Kas gan var būt iespaidīgāks par šo?" 32 gadus vecais Viginss gan saglabā vēsu prātu: "Esmu apņēmies, lai šis panākums mani neizmaina. Es nedzīvoju slavenību dzīvi ar sarkano paklāju un tamlīdzīgām muļķībām. Dodos mājās un satīru pēc sava suņa."

Uzvaru Viginss praktiski nodrošināja pēc panākuma 53,5 kilometru garajā distancē ar individuālu startu: "Pēdējos desmit kilometrus domāju daudz, un tas mani dzina uz priekšu vēl vairāk. Domāju par savu bērnību, par to, kā tēvs mūs pameta, kad biju bērns, par dzīvošanu šaurā dzīvoklī ar mammu. Mans vectēvs mani uzaudzināja, viņš man bija tēva vietā. Viņš nomira, kad piedalījos "Tour de France" pirms diviem gadiem. Kad atgriezos mājās, devos uz viņa bērēm. Atcerējos, kā bērnībā televīzijā skatījos tūri. Sapņoju kādu dienu uzvarēt tūrē, bet nodomāju pie sevis - kāda gan iespēja bērnam no centrāl-Londonas uzvarēt "Tour de France"? Šis ir bijis neticams brauciens..."

"Domāju, tūre kļuvusi daudz cilvēcīgāka ar visu to, ko UCI dara," 2012. gada uzvarētājs Viginss atzina, ka ir priecīgs par aizvien augstāku tehnoloģiju ieviešanu, lai pieķertu dopinga lietotājus. Viginss uzvaru "Tour de France" pievienojis iepriekš trīs izcīnītajiem olimpiskajiem zeltiem un sešiem pasaules čempiona tituliem.

Šodien sportisti veiks pēdējo 20. posmu, kas pēc 120 kilometru garas distances finišu sasniegs Parīzē.

Izmantotie resursi:
BBC
Yahoo! Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-22 15:14, pirms 12 gadiem
Nu nevarētu jau teikt, ka līdz šim viņš nav bijis slavenība 6 olimpiskās medaļas, vēl kaudzīte ar pasaules zeltiem un medaļām...tā kā bija iemesls "sakāpt galvā" arī līdz šim.