Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Tour de France" šogad triumfē Viginss

Jānis Celmiņš

"Tour de France" šogad triumfē Viginss
Bredlijs Viginss
Foto: AP/Scanpix

Daudzdienu velobraucienā „Tour de France” šogad triumfējis Bredlijs Viginss, kļūstot par pirmo britu, kuram izdevies svinēt uzvaru šajā tūrē.

Viginss nopietnu pieteikumu uz uzvaru tūrē izdarīja jau sākoties velobrauciena otrajai pusei, kad no kopvērtējuma līdera troņa gāza Šveices riteņbraucēju Fabianu Kančelaru. Jau vakar individuālajā braucienā brits savas pretenzijas uz titulu izteica vēl skaļāk un praktiski nodrošināja sev 2012. gada „Tour de France” titulu.

Šodien tūres pēdējā 20. posmā uzvaru svinēja Marks Kavendišs. Tūre noeslēdzās ar jau ierasto finišu Elizejas laukos, taču noslēdzošā posma scenārijs nebija ierasts. Uzvarētājs tika noteikts sprinta finišā, kurā ātrākais izrādījās jau pieminētais Kavendišs. Otrais finišēja Peters Sagans, trešais – Metjū Goss.

Kopvērtējumā Viginss par trim minūtēm un 21 sekundi apsteidza savu komandas biedru Kristoferu Frūmu, bet trešais šī gada tūrē bija itālis Vinčenzo Nibalī. Viginss tādejādi kļuvis par pirmo britu riteņbraucēju, kuram izdevies triumfēt „Tour de France” tūrē. Vienīgais, kurš kaut cik cienīgi spēja turēt līdzi britam bija jau pieminētais Frūms. Nibalī tūres kopvērtējumā uzvarētājam zaudēja sešas minūtes un 19 sekundes.

„Šodien man bija jāpabeidz darbs un es to paveicu,” pēc sacensībām teica Viginss. „Šobrīd esmu ierakstījis savu vārdu vēstures grāmatās, taču šodien cenšos visu to baudīt. Šādas lietas parasti notiek ar citiem cilvēkiem un nekad nespēju iedomāties, ka tas varētu notikt ar mani,” prieku par izcīnīto titulu neslēpa Viginss.

Zaļo krekliņu, kas pienākas uzvarētājam pēc punktiem, saņēma jau pieminētais Sagans, kurš spēja triumfēt trijos no 20 tūres etapiem. Kalna karaļa titulu tikmēr ieguva Tomass Voklērs, kamēr labākā jaunā braucēja titulu ieguva Tīdžejs van Gardens.

"Tour de France" kopvērtējums (tūres noslēgumā)

VietaSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling87:34:42
2.Christopher Froome (GBr)Sky Procycling+0:03:21
3.Vincenzo Nibali (Ita)Liquigas-Cannondale+0:06:19
4.Jurgen Van Den Broeck (Bel)Lotto Belisol Team+0:10:15
5.Tejay van Garderen (USA)BMC Racing Team+0:11:04
6.Haimar Zubeldia Agirre (Spa)RadioShack-Nissan+0:15:43

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com

  +2 [+] [-]

, 2012-07-22 20:52, pirms 12 gadiem
Totāls Sky triumfs.Tgd jāgaida OS.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-07-22 21:32, pirms 12 gadiem
Ko?! Visi izcilnieki-dopingeri jau diskvalificēti, ka Bredlijs ticis pie stūres? Kančelaram arī "beigšanas vaina" Gan jau OS būs interesantāk, ja vien būs vēl atlicis, kas brauc.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-22 22:08, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ko?! Visi izcilnieki-dopingeri jau diskvalificēti, ka Bredlijs ticis pie stūres? Kančelaram arī "beigšanas vaina" Gan jau OS būs interesantāk, ja vien būs vēl atlicis, kas brauc.
Kpc uzreiz tā?Reāli paŗis traumētie un Kontadors nebija bet Viginsam ir tik daudz pjedestāli karjerā ka pārsteigumu nav

  +2 [+] [-]

, 2012-07-22 23:21, pirms 12 gadiem
Tūre noeslēdzās ar jau ierasto finišu Elizejas laukos, taču noslēdzošā posma scenārijs nebija ierasts. Uzvarētājs tika noteikts sprinta finišā, kurā ātrākais izrādījās jau pieminētais Kavendišs.

Kā tas jāsaprot? Kas tur neierasts pēdējā posmā? Teiksim tā - pēdējos četrus gadus uzvarētājs tiek noteikts sprinta finišā un uzvarējis ir allaž Kavendiš...manuprāt nekā neierasta šodien nebija

Kopumā nevarētu teikt, ka būtu bijusi aizraujoša tūre. Pārāk liela SKY dominance bija. Nebūtu Kančelara prologu paņēmis, Viginss visu tūri dzeltenā krekliņā būtu nobraucis.

     [+] [-]

, 2012-07-23 12:35, pirms 12 gadiem
Izlasiju rakstu tieku lidz tabulai un tur jau pa visam citi vardi uzvardi, uzvareja Viginss, bet tabula kautkads Wiggins. Autori pavirsi stradaa.