Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Svētdien Viļņā notiks apvienotais Lietuvas un Latvijas CX čempionāts

Toms Markss
Toms Markss

Svētdien Viļņā esošajā Žirmūnu pludmalē norisināsies pirmais apvienotais Lietuvas un Latvijas čempionātu velokrosā (CX). Sacensības risināsies kopumā 14 vecuma un meistarības grupās.

Velokross, kas rudens periodā aizstāj šosejas un citus riteņbraukšanas veidus, arvien populārāks paliek arī Baltijas valstīs. Iepriekš Arvja Pizika un viņa komandas iniciēts, velokross guva gana lielu popularitāti arī Latvijā, bet pēdējos gadus izteikti dominējoša šī sporta veida attīstītāja ir Igaunija, kur pavisam nesen notika arī UCI līmeņa sacensības.

Šīs nedēļas svētdienā Žirmūnu pludmalē, pēc Lietuvas Riteņbraukšanas federācijas aicinājuma, norisināsies apvienotais Lietuvas un Latvijas čempionāts velokrosā. Sacensības risināsies visas dienas garumā, ātrākos noskaidrojot 14 vecuma un meistarības grupās.

Sacensību sākums pulksten 12:00, kad notiks Open brauciens. Pulksten 14:00 trasē dosies dāmas, juniori, jaunieši un jaunietes un vecāko Master grupu braucēji. Tikmēr elites/ U23 un jaunāko Master grupu sportistu starts gaidāms pulksten 15:30.

Nedēļu vēlāk, 30 oktobrī, Salaspilī notiks “Salaspils Zīriņi” velokross, kas arī sola ļoti aizraujošas sacensības. Plānots, ka tajās piedalīsies dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī Igaunijas un Lietuvas. Informācija par pieteikšanos un nosacījumiem pieejama ŠEIT: