Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Smukulis un Lasis nefinišē "GP d'Isbergues" velobraucienā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Smukulis un Lasis nefinišē "GP d'Isbergues" velobraucienā
Gatis Smukulis
Foto: AP

Latvijas riteņbraucēji Gatis Smukulis un Normunds Lasis aizvadītās nedēļas nogalē piedalījās "GP d'Isbergues" viendienas velobraucienā Francijā, nesasniedzot smagās distances finišu.

Francijā notiekošais ikgadējais "GP d'Isbergues" viendienas velobrauciens, kas kopš 2005 gada ir iekļauts "UCI Pro Tour" kalendārā (UCI kategorija 1.1), aizvadītajā nedēļā norisinājās jau 63. reizi. Šogad uz starta 201 kilometru garajā distancē izgāja 150 riteņbraucēji, to skaitā arī Latvijas pārstāvji Gatis Smukulis ("AG2R La Mondiale") un Normuds Lasis ("Cycling Club Bourgas").

Distance bija smaga un viltīga, kas lielā mērā lika no sacīkstēm izstāties vairāk nekā 1/3 daļai startējušo sportistu. Velobrauciena finišu nesasniegušo riteņbraucēju vidū bija arī abi Latvijas pārstāvji, kuriem, saprotams, blīvās sezonas izskaņā sakrājies nogurums. Par velobrauciena uzvarētāju kļuva francūzis Benuā Vogrenārds ("Française Des Jeux"), kas finišā apsteidza divus Krievijā bāzētās "Team Kautusha" vienības riteņbraucējus - itāli Luku Macati un krievu Ivanu Rovniju, kas divatā nespēja pārspēt Vogrenārdu.

"GP d'Isbergues" (201 km)

VSortistsValstsKomandaLaiks
1.Benoît VaugrenardFrancijaFrançaise Des Jeux4:27:33
2.Luca MazzantiItālijaTeam Katusha-
3.Ivan RovnyKrievijaTeam Katusha-
4.Maarten TjallingiiNīderlandeRabobank+ 0:00:05
5.Greg Van AvermaetBeļģijaSilence-Lotto+ 0:00:05
6.Anthony GeslinFrancijaFrançaise Des Jeux+ 0:00:05
...
36.Rene MandriIgaunijaAG2R La Mondiale+ 0:00:16
49.Janek TombakIgaunijaCycling Club Bourgas+ 0:00:16
86.Mart OjaveeIgaunijaCycling Club Bourgas+ 0:00:30
DNFGatis SmukulisLatvijaAG2R La Mondiale
DNFNormunds LasisLatvijaCycling Club Bourgas

Finišēja 98 sportisti.

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com