Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Sestdien notikušas sacensības "Velospiēdistiem draudzīga Ventspils"

19. septembrī Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros Ventspilī notika veloorientēšanas sacensības „Velospiēdistiem draudzīga Ventspils”. Pasākumā piedalījās 76 dalībnieki dažādās vecuma grupās. Jaunākais dalībnieks bija 2008.gadā dzimušais Ričards Siņicins, kurš pārvietojās bērnu sēdeklītī uz vecāku velosipēda. Vecākais dalībnieks bija 1938. gadā dzimušais Raimonds Tauriņš.

Sacensībās mazajā aplī dalītu 1. vietu izcīnīja Dāvis Garančs (1998.dz.g.) un Tomass Šakalis (1998 dz.g.) , 2. vietā ierindojās Raimonds un Velta Tauriņi, bet dalītajā 3.vietā - Kristers Ričards Zaļmežs (1997.dz.g.) un komanda, kurā startēja Jānis Zālīte, Toms Izmailovs, Mārtiņš Blumbergs un Igors Uhaņs. Savukārt Lielajā aplī dalīta 1. vieta Jānim Diedišķim (1990.dz.g.) un Aleksandram Horužikam, 2. vieta komandai - Kristapam Igaram (1987.dz.g.) un Gatim Sauleslejam (1991.dz.g.), bet dalītā 3. Vieta komandai - Inesei un Anitai Meijerēm un individuālajam orientierisam Ērikam Frīdmanim.

Veloorientēšanās sacensību trase vijās cauri visai Ventspilij, tie kuri startēja vecākajā grupā devās pāri Ventai, jaunākie brauca tikai pa Ventas kreiso krastu. Kontrolpunkti bija izvietoti pēc ēku adresēm, vai arī kādā noteiktā vietā, kā piemēram, Bērnu pilsētiņā, kur sestdien tāpat norisinājās pasākums veltīts „Dienai bez auto” un tajā iesaistījās pilsētiņas mazie apmeklētāji.

Sacensību organizatori apgalvo, ka finišā varēja vērot dalībnieku nogurušās, bet laimīgās sejas, jaunākie sacensību dalībnieki vēlējās, lai veloorientēšanās sacensības tiek noorganizētas arī nākamajā dienā. Sacensību dalībnieki pēc finiša izteica savas domas par ērtu pārvietošanos pilsētā ar velosipēdu atzīmējot to, ka velosipēdistiem būtu nepieciešami speciāli veloceliņi un minot, ka šauro ietvju dēļ, velosipēdistiem ir grūti šķērsot tiltus un viaduktus u.c. Pēc sacensību organizatora un galvenā tiesneša Imanta Blūma domām, sacensības noritēja veiksmīgi un dalībnieku atsaucība bija laba.

Sacensību apbalvošanas ceremonija notiks otrdien, 22.septembrī, plkst. 17.00 Ventspils Piedzīvojumu parkā. Bet pirms tam, 22. septembrī plkst. 15.00, visi interesenti varēs piedalīties draudzības braucienā ar velosipēdiem pa Ventspils ielām, brauciena starts būs no Piedzīvojumu parka un turpināsies maršrutā Saules, Aizsaules, Vasarnīcu, Medņu, Kr.Valdemāra, Ostas, Brīvības, Sporta un Ganību ielas. Šajā braucienā aicināti piedalīties gan pieaugušie, gan bērni.

Eiropas mobilitātes nedēļas pasākuma organizatori –Latvijas Zaļās kustības Ventspils nodaļa pārstāvji Imants Blūms un Zaiga Gavrilova vēlas pateikties skolu un sporta sekciju vadībai par jauniešu iesaisti masu pasākumos, ģimenēm, draugu grupām un katram individuāli par piedalīšanos sacensībās.


, 2010-04-23 17:34, pirms 14 gadiem
es i tas kas dal pirmo viet
, 2010-04-24 10:42, pirms 14 gadiem
saldaiss ir lohs
, 2010-04-24 10:43, pirms 14 gadiem
saldaiss ir lohs un baig man tas intresae
Tadejs Pogačars. Foto: AP/Scanpix

Pogačars uzvar "Giro d'Italia" smagākajā posmā un attālinās kopvērtējumā

LETA. Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars svētdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" smagākajā posmā un izdarīja nopietnu pieteikumu, lai pēc nedēļas uzvarētu kopvērtējumā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico Van Dartel
5

Stūriška kļūst par Pasaules BMX čempioni dāmu U23 grupā

Sestdienas vakarā pēc Latvijas laika ASV pilsētā Rokhilā notiekošajā UCI BMX Pasaules čempionātā dāmu U23 grupā pēc izcila fināla, startējot no astotā celiņa, zelta medaļu izcīnīja Veronika Monika Stūriška. Jāizceļ arī U23 vīru grupas braucējs Mārtiņš Emīls Treimanis, kurš pēc sāpīga kritiena pusfinālā, izcīnīja 13. vietu.
Emīls Liepiņš. Foto: Team dsm-firmenich PostNL

Liepiņam Nīderlandē 13. vieta velobraucienā "Veenendaal-Veenendaal"

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš sestdien Nīderlandē finišēja 13. vietā viendienas velobraucienā "Veenendaal-Veenendaal" (UCI kat. 1.1).