Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Četrkārtējais pasaules čempions riteņbraukšanā Martins beigs karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Četrkārtējais pasaules čempions riteņbraukšanā Martins beigs karjeru
Tonijs Martins. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Vācu riteņbraucējs Tonijs Martins ir nolēmis beigt profesionālā sportista karjeru pēc pasaules čempionāta Beļģijā, kas sākās svētdien.

36 gadus vecais riteņbraucējs svētdien finišēja sestajā vietā individuālajā braucienā. Viņa pēdējais starts būs jauktajā komandu stafetē, kas notiks trešdien.

"Tik nozīmīgs lēmums nav viegls. Riteņbraukšana ir veidojusi lielāko daļu manas dzīves gan ar zaudējumiem un uzvarām, gan kritieniem un atgriešanos," paziņojumā pirms sacensībām teica Martins.

Vācietis uzvarēja individuālos braucienus pasaules čempionātā 2011., 2012., 2013. un 2016.gadā, un arī izcīnīja trīs titulus komandas braucienā. Martins ir ieguvis sudraba medaļu 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kā arī triumfēja Parīzes - Nicas braucienā un vairākos individuālajos braucienos "Tour de France" un "Vuelta a Espana".

Riteņbraucējs piedzīvoja divus kritienus šī gada "Tour de France", kas lika viņam izstāties no sacensībām.

Martins, kurš ikdienā pārstāv "Jumbo-Visma" vienību, vēlējās cienījamas atvadas ar labu rezultātu Beļģijā, jo pats sportists norādīja, ka ir smagi gatavojies šīm sacensībām.