Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Rubenis astotais Baltijas ceļa velobrauciena trešajā posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rubenis astotais Baltijas ceļa velobrauciena trešajā posmā
Alekss Krasts (no kreisās) un Pauls Rubenis. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

LETA. Latvijas riteņbraucējs Pauls Rubenis arī sestdien izcīnīja astoto vietu Baltijas ceļa velobrauciena (UCI kat.2.2) trešajā posmā, kopvērtējumā nosargājot ceturto vietu.

Riteņbraucēji no Tartu līdz Valgai veica 186 kilometrus ar trim sprinta starpfinišiem.

Rubenis finišēja lielajā grupā, kurā uzvaras laurus nopelnīja dānis Tobiass Osgords Hansens no "Uno-X Dare" otrās vienības, finišējot četrās stundās 22 minūtēs un 48 sekundēs. Rubenis otro dienu pēc kārtas finišu sasniedza astotais.

Otro vietu izcīnīja piektdienas posma Latvijā uzvarētājs Igaunijas izlases braucējs Martins Lāss, bet trešo - "ATT Investments" komandas braucējs čehs Tomāšs Bārta.

Labāko 38 braucēju grupā finišēja arī Mārtiņš Pluto, kurš ierindojās 20.vietā, un Alekss Krasts (31.vieta).

Oskars Dankbārs ierindojās 62.vietā (+2:18), 66.vietu ieņēma Roberts Andersons (+4:15), 77.vietu - Matīss Kaļveršs (+7:09) un 80.vietu 89 braucēju vidū - Māris Bogdanovičs (+7:35).

Pēc trim posmiem kopvērtējuma vadībā ir Igaunijas izlases braucējs Raits Erms, kurš par vienu sekundi apsteidz vācieti Miku Hemingu ("ATT Investments") un par piecām sekundēm - komandas biedru Lāsu.

Rubenis no līdera atpaliek sešas sekundes un ieņem ceturto vietu, Pluto ieņem 33.vietu (+12:16), Kaļveršs - 58.vietu (+19:00), Bogdanovičs - 60.vietu (+19:23), Krasts ir 64. (+21:05), Andersons - 76. (+24:30), bet Dankbārs - 81.vietā (+27:12) 88 braucēju vidū.

"Baltic Chain tour" jeb "Baltijas ceļa" velobrauciens ir vēsturiskas trīs Baltijas valstu daudzdienu sacensības šosejas riteņbraukšanā, kas tiek rīkotas par godu 1989.gada akcijai "Baltijas ceļš", kurā divi miljoni iedzīvotāju Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sadevās rokās 600 kilometru garumā, lai nevardarbīgā veidā iestātos par valstu neatkarību.

Sacensības tika atjaunotas 2011.gadā.

Velobrauciens noslēgsies svētdien ar 207 kilometrus garu etapu Kuremā - Tallina.

Sacensībās startē 17 komandas no 12 valstīm. Viņu vidū ir Latvijas, Igaunijas, Vācijas un Zviedrijas nacionālās izlases. No ārzemju komandām īpaši jāizceļ Matjē van der Pūla pārstāvētās Beļģijas vienības "Alpecin - Deceuninck" otrā komanda un norvēģu "Uno - X Dare" otrā komanda.

Latviju velobraucienā pārstāv nacionālā izlase ar šogad četrās UCI ranga sacensībās godalgotās vietas izcīnījušo Mārtiņu Pluto priekšgalā. Pauls Rubenis un Alekss Krasts tikmēr pārstāv "Ampler Tartu 2024" vienību.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma sacensības iekļautas Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kalendārā un ceturtdien sākās Lietuvas pilsētā Panevēžā.

Izmantotie resursi:
LETA