Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ganna nosargā pasaules čempiona titulu individuālajā braucienā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ganna nosargā pasaules čempiona titulu individuālajā braucienā
Filipo Ganna. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Itālijas šosejas riteņbraucējs Filipo Ganna svētdien Brigē kļuva par pasaules čempionu individuālajā braucienā, nosargājot pērn izcīnīto titulu.

Pasaules meistarsacīkstes svētdien sākās ar 43,3 kilometru distanci vīriešiem ar atsevišķu startu un finišu Brigē.

"Ineos Grenadiers" komandu pārstāvošais Ganna šo distanci veica 47 minūtēs un 48 sekundēs, atstādams aiz sevis divus beļģus Voutu van Ārtu ("Jumbo-Visma") un Remko Evenepūlu ("Deceuninck - Quick Step"). Mājinieki zaudēja attiecīgi piecas un 43 sekundes.

Ganna par čempionu tika kronēts arī pērn Imolā.

"Uzvarēt savās mājās ir lieliski, bet šodien piecēlos ar domu vinnēt atkal. Paldies beļģiem, viņi mani motivēja. Man nosargāt čempiona kreklu bija ļoti svarīgi, un ceru, ka tas izdosies arī nākamgad," pēc finiša teica 25 gadus vecais itālis, kurš šovasar kļuva par olimpisko čempionu komandu iedzīšanā trekā.

Divkārtējais "Tour de France" uzvarētājs Tadejs Pogačars no Slovēnijas (UAE) bija desmitais, čempionam zaudējot gandrīz divas minūtes. Savulaik četrus čempiontitulus izcīnījušais vācietis Tonijs Mārtins ("Jumbo-Visma") bija sestais ar 67 sekunžu deficītu.

Latvija individuālajā braucienā nebija pārstāvēta, toties nākamnedēļ latvieši piedalīsies grupas braucienā. Pasaules meistarsacīkstēs individuālie braucieni norisināsies Brigē, bet grupas braucieni notiks Lēvenā.