Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Nibali: "Varu sevi pieskaitīt riteņbraukšanas elitei"

Nibali: "Varu sevi pieskaitīt riteņbraukšanas elitei"
Vinčenco Nibali
Foto: AP/Scanpix

Itāļu šosejas riteņbraucējs Vinčenco Nibali ("Liquigas-Doimo"), kurš šodien triumfēja prestižajā daudzdienu velobraucienā "Vuelta Espana", uzskata, ka, pateicoties šai uzvarai, var sevi pieskaitīt riteņbraukšanas elites braucējiem.

"Vienmēr esmu gribējis un tiecies pēc uzvaras kādā no "Grand Tour". Nu beidzot to esmu paveicis, esmu daļa no riteņbraukšanas elites," pēc triumfa Spānijas tūrē sacīja Nibali. "Uzvarēt nebūt nebija viegli. Man nācās cīnīties katru dienu un ievērot jebkuru mazāko sacensību detaļu: laika bonusus, savu vietu peletonā, kā arī iespējamo situāciju finišā."

"Pēdējās pāris dienas bija pašas grūtākās, jo šķita, ka katrs riteņbraucējs sacenšas tieši ar mani. Taču visu atsver kāpšana uz pjedestāla Madridē. Šis ir viens no labākajiem mirkļiem manā dzīvē," laimīgi uzsvēra riteņbraucējs. "Emocijas ir tik sakāpinātas, ka būs nepieciešamas vismaz pāris dienas, lai saprastu, ko paveicu."

"Par nākamo sezonu sākšu domāt ap novembri. Līdz šim esmu tikai progresējis un mani mērķi ir lieli. Nezinu, vai jebkad spēšu uzveikt Alberto Kontadoru vai Endiju Šleku, taču noteikti mēģināšu to izdarīt," pilns apņēmības bija itālis. "Šī sezona izvērtusies neticami laba, taču tā vēl nav galā - priekšā pasaules čempionāts."

"Pievienošos Itālijas izlasei jau Austrālijā, bet tagad vēlos atzīmēt panākumu kopā ar "Liquigas" komandas biedriem. Mēs esam kā viena liela ģimene un, iespējams, tajā slēpjas panākumu atslēga," atklāja Nibali.

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com