Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Jakobsens uzvar "Vuelta a Espana" 4. posmā, Tāramē saglabā vadību

Rolands Eliņš

Jakobsens uzvar "Vuelta a Espana" 4. posmā, Tāramē saglabā vadību
Reins Tāramē . Foto: AP/Scanpix

LETA. "Deceuninck Quick-Step" braucējs Fabio Jakobsens no Nīderlandes otrdien uzvarēja daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" ceturtajā posmā, kamēr Spānijas tūres kopvērtējuma līdera godā joprojām ir Igaunijas riteņbraucējs Reins Tāramē no "Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux" komandas.

Otrdien riteņbraucēji veica 163,9 kilometrus garu posmu bez kategorizētiem kāpumiem.

Gandrīz visiem riteņbraucējiem finišējot lielajā grupā, manīgākais finiša metros izrādījās Jakobsens, kurš apsteidza "Groupama - FDJ" komandas braucēju francūzi Arno Demāru un "EF Education - Nippo" vienības pārstāvi dāni Magnusu Kortu.

"Tas ir sapņa piepildījums. Pēc avārijas bija tāls ceļš ejams, lai atgrieztos," sacīja Jakobsens. "Tomēr esmu laimīgs, ka esmu šeit. Tas prasīja daudz laika un daudzu cilvēku pūles. Šī ir arī viņu uzvara."

Tāramē piedzīvoja kritienu 2,5 kilometrus pirms posma beigām, taču ātri atgriezās lielajā grupā.

Kopvērtējuma vadībā joprojām ir "Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux" komandu pārstāvošais Tāramē, kurš par 25 sekundēm apsteidz francūzi Keniju Elisonu ("Trek-Segafredo") un par 30 sekundēm - Primožu Rogliču no Slovēnijas ("Jumbo-Visma").

Spāņu trio - Karloss Kanals, Anhels Madraso un Joans Bou aizbēga no lielās grupas gandrīz uzreiz pēc posma sākuma un panāca četru minūšu un 35 sekunžu pārsvaru, taču tas bija vairs tikai minūte 50 kilometrus pirms beigām.

14 kilometrus līdz posma beigām viņi tika panākti, un sprinteri dalīja uzvaru posmā.

Nīderlandes vicečempions Jakobsens pirms gada Polijas tūrē guva gandrīz nāvējošus savainojumus, kad finiša sprinta laikā, braucot ar ātrumu 80 kilometri stundā, ietriecās ceļazīmes stabā un zaudēja visus zobus.

24 gadus vecais braucējs, kurš uzvarēja divos posmos 2019.gada "Vuelta a Espana" sacensībās, toreiz vairākas dienas cīnījās par dzīvību, un viņam bija nepieciešamas vairākas operācijas, lai atjaunotu seju.

Aprīlī viņš atgriezās sacensībās Turcijas tūrē un pagājušajā mēnesī uzvarēja Valonijas tūres piektajā posmā.

Viņu notriekušais tautietis Dilans Gronevegens uz deviņiem mēnešiem tika diskvalificēts, atsākot braukšanu sacensībās "Giro d'Italia".

Trešdien riteņbraucēji mēros 184,4 kilometrus līdzenumā.

Pēdējā no lielajām tūrēm finišēs 5.septembrī Santjago de Kompostelā.

Šogad tajā nepiedalās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. Tuvu tam bija Krists Neilands, taču trauma latvietim liedza debitēt "Vuelta a Espana".

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-08-17 22:26, pirms 3 gadiem
Eliņberjšon,tu katru reizi skricelēsi,ka latvieši nepiedalās?visi to jau sen zina