Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņam 88. vieta, Pogačars gatavojas svinēt otro "Tour de France" titulu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skujiņam 88. vieta, Pogačars gatavojas svinēt otro "Tour de France" titulu
Tadejs Pogačars. Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika aizvadīts "Tour de France" priekšpēdējais posms – 30,8 kilometrus garš individuālais brauciens. Triumfēja beļģis Vouts Van Ārts, bet kopvērtējuma līderis Tadejs Pogačars ierindojās astotajā vietā, faktiski garantējot triumfu prestižākajās riteņbraukšanas sacensībās. Toms Skujiņš šodien bija 88. vietā.

"Jumbo-Visma" komandas braucējs Vouts Van Ārts bija pārliecinošs visas distances garumā. Abos starplaika mērīšanas punktos beļģis bija labākais, un arī finišā neviens nespēja konkurēt ar viņa 35 minūtēm un 53 sekundēm. "Tour de France" ietvaros notiek divi individuālie braucieni. Pirmajā labākais bija kopvērtējuma līderis Tadejs Pogačars, kurš šoreiz ierindojās astotajā vietā.

Van Ārta tuvākie sekotāji bija divi dāņi – Kaspers Asgrēns atpalika 21 sekundi, bet trešajā vietā ierindojās Jonass Vingegors, kurš kopvērtējumā ir Pogačara tuvākais sekotājs. Viņus pirms pēdējā posma šķir 5:20 minūtes, līdz ar to slovēnim triumfu var liegt tikai pamatīga neveiksme. Pogačars pirms gada izcīnīja savu pirmo "Tour de France" titulu, kamēr Vingegoram šīs ir pirmās "Grand Tour" sacensības.

Latvijas čempions gan grupas, gan individuālajā braucienā Toms Skujiņš šodien ieņēma 88. vietu, uzvarētājam zaudējot četras ar pusi minūtes. Arī Tokijas olimpiskajās spēlēs viņš startēs abās disciplīnās. "Tour de France" kopvērtējumā Skujiņš ieņem 73. pozīciju.

Rīt tiks aizvadīts noslēdzošais posms. 108,4 kilometrus garais posms noslēgsies Parīzē, Elizejas laukos.

"Tour de France" kopvērtējums

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE Team Emirates80:16:59
2.Jonass VingegorsDānijaJumbo-Visma+5:20
3.Ričards KarapassEkvadoraIneos Grenadiers+7:03
4.Bens O'KonorsAustrālijaAG2R Citroen Team+10:02
5.Vilko KeldermansNīderlandeBora-Hansgrohe+10:13
6.Enriks MassSpānijaMovistar Team+11:43
73.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+2:52:56