Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Itālis Milans kļūst par ''Giro d'Italia'' 13. posma uzvarētāju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Itālis Milans kļūst par ''Giro d'Italia'' 13. posma uzvarētāju
Džonatans Milans. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

LETA. Itālijas riteņbraucējs Džonatans Milans piektdien bija ātrākais "Giro d'Italia" 13.posmā, izcīnot trešo uzvaru šī gada Itālijas tūrē, kamēr kopvērtējumā pirmo vietu joprojām saglabā slovēnis Tadejs Pogačars.

Piektdien riteņbraucēji mēroja 179 kilometrus līdzenumā, šķērsojot vienu sprinta starpfinišu.

Lielās grupas finiša spurtā ātrākais bija Milans ("Lidl-Trek"), kuram otrajā vietā sekoja polis Stanislavs Aņolkovskis ("Cofidis"), bet labāko trijnieku noslēdza Vācijas pārstāvis Fils Bauhauss ("Bahrain - Victorious").

Lielā grupa distanci veica četrās stundās divās minūtēs un trīs sekundēs.

Kopvērtējumā pirmās vietas īpašnieks Pogačars (UAE) par divām minūtēm un 40 sekundēm apsteidz kolumbieti Danielu Felipi Martinesu ("Bora-hansgrohe"), bet vēl par 16 sekundēm - britu Geraintu Tomasu ("Ineos Grenadiers").

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31.vietu.